Deze week in het Diekhuus

Foto: Sam Fish

Er is elke week een hoop te doen in het Diekhuus en hetzelfde geldt voor deze week.

Deze week kan er gedanst worden, draaien er meerdere films en het Muziekcafé is weer geopend.

Michiel de Ruyter
Op woensdagavond 21 oktober kunt u in de Rabobankzaal om 20.00 uur kijken naar de Nederlandse film Michiel de Ruyter, geregisseerd door Roel Riené. De entree bedraagt € 7,- (Leden en CJP € 5,50).

Intriges, samenzweringen, spectaculaire zeeslagen tegen de Engelsen met De Ruyter als bevelhebber van de Nederlandse vloot en de dubieuze rol van de Oranjes. Halverwege de 17e eeuw is Nederland een van de grootste zeevarende naties ter wereld. Na het overlijden van de legendarische admiraal Maarten Tromp, is Michiel de Ruyter zijn gedoodverfde opvolger. In diverse zeeslagen heeft De Ruyter getoond dat hij een briljant strateeg is. Politiek gezien is het Hollandse volk verdeeld. Oranjeaanhangers en republikeinen vechten om de macht.

LEES OOK: Achthuizen zet zich in voor kinderen met een spierziekte

De hyperintelligente republikein Johan de Witt is als raadspensionaris de machtigste man van de Republiek der Nederlanden, maar zijn tegenstanders proberen de onzekere, maar zeer ambitieuze jonge prins Willem III stadhouder te maken. De republikeinen is er alles aan gelegen dat de oorlog met de Engelsen wordt gewonnen. Met een ingenieuze strategie weet De Ruyter op spectaculaire wijze de Engelse vloot te verpletteren. Bij het volk is hij ongekend populair, maar onderlinge complotten en samenzweringen leiden tot conflicten tussen de regerende macht en de aanhangers van de prins.

Het Huis van Oranje scherpt de messen en De Ruyter wordt meegesleurd in een stroom van politieke ontwikkelingen. De Ruyter en zijn gezin dreigen het slachtoffer te worden van een politiek steekspel waarin hij op een onmogelijke missie wordt gestuurd.

Kinderfilm Mees Kees op de Planken
Op donderdagmiddag draait om 14.00 uur de kinderfilm Mees Kees op de Planken speciaal voor de kids in de herfstvakantie. Kinderen tot 12 jaar en filmhuisleden betalen hiervoor € 5,- aan de kassa, iedereen ouder dan 12 jaar betaalt € 6,50.

De klas van Mees Kees (Willem Voogd) mag een toneelstuk gaan maken. Iedereen heeft er zin in, totdat ze er achter komen dat het stuk dat directrice Dreus (Sanne Wallis de Vries) heeft uitgekozen verschrikkelijk saai is. Het moet bovendien worden opgevoerd in het zaaltje van het nabijgelegen bejaardenhuis; best een enge plek om rond te lopen.

LEES OOK: Bijzondere uitvindingen tijdens de musical

Mees Kees probeert het een en ander op te lossen en geeft het stuk een eigen draai, zoals alleen Mees Kees dat kan. Net als alles op rolletjes loopt, vertelt Dreus dat juf Sanne terugkomt van zwangerschapsverlof. Mees Kees zal dus plaats moeten maken. De hele klas is in rep en roer. Ze vinden het maar stom dat Mees Kees weggaat. Mees Kees vindt het zelf ook ellendig, maar hij kan er niets aan doen. Hij is immers een stagiair en de juf is een echte juf. Hij moet naar de kleuters waar Mees Kees volgens de regels van Dreus een half jaar stage moet lopen. De kinderen proberen lief te zijn voor de juf, maar ze missen Mees Kees!

Zou alles uiteindelijk toch nog goed komen?

Call Girl
Ook op donderdag draait om 20.00 uur de film Call Girl van regisseur Mikael Marcimain. De kosten voor deze film zijn € 7,- aan de kassa (€ 5,50 voor CJP en Leden) en € 6,50 als je reserveert via de website (€ 5,- voor leden en CJP).

Stockholm, 1976. Enkele dagen voor de verkiezingen worden verschillende ministers gelinkt aan een prostitutienetwerk geleid door de machtige en charismatische Dagmar Glans (een glansrol van Pernilla August). Zij wint het vertrouwen van jonge meisjes om ze daarna aan te bieden aan zakenlieden en politici tot in de allerhoogste regionen.

CALL GIRL volgt niet alleen het gewaagde politieonderzoek, maar ook het verhaal van Iris, de 14-jarige protégée van Glans. Wat voor haar begint als een avontuur, verandert al snel in een nachtmerrie. (bron: FilmService)

LEES OOK: Gemeente GO heeft bereikbaarheid aangepast!

New Classics
Op zaterdagavond 24 oktober is het vanaf 21.30 uur dansen geblazen in de Foyer van het Diekhuus. Daar zal DJ Spindoctor Ed de dansbare hits van de afgelopen jaren draaien tijdens de eerste New Classics-avond.

Armin van Buuren, Justin Timberlake, David Guetta, Beyonce en Stromae zullen vaak voorbijkomen. Maar Anouk, Ed Sheeran, Arctic Monkeys en Muse worden ook niet vergeten. En natuurlijk zal Spindoctor Ed je tussendoor verrassen met een rocker uit de jaren vijftig of die lang niet gehoorde hit van Spargo of The Gibson Brothers.

Na het succes van de tweemaandelijkse Diekhuus Dance Classics vorig seizoen keert DJ Spindoctor Ed terug in de foyer van het Diekhuus. Dit seizoen is er elke maand een Dance Night, maar wel met iedere keer een ander accent. En altijd heel veel origineel vinyl! Noteer dus in je agenda 24 oktober de New Classics avond!

Wil je één specifieke plaat graag horen, dan kun je dat altijd laten weten via e-mail [email protected] Verzoekjes zijn welkom! De entree hiervoor bedraagt € 6,- via de website en € 7,- aan de kassa.

LEES OOK: Het is zaterdag de Nacht van de Nacht op GO

MuziekCafé StarkLinnemann
Zondag 25 oktober in de foyer van het Diekhuus is het weer MuziekCafé StarkLinnemann. Speciaal thema van dit optreden is a ‘Tribute to Milton Banana’. Kinderen tot 12 jaar mogen naar binnen voor € 5,-, normale kaarten kosten het dubbele

Als u van (jazz)muziek houdt en een concert wilt beleven in uw eigen regio dan is en blijft het Diekhuus the place to be! Het Diekhuus in Middelharnis startte op 18 september 2011 een serie jazzconcerten met  het idee om aangename, toegankelijke jazzmuziek op Goeree Overflakkee te promoten. De concerten waren bedoeld voor een breed publiek.

De vaste bezoekers van het StarkLinnemann Muziekcafé hebben de afgelopen vier seizoenen kunnen genieten van een gevarieerd programma: StarkLinnemann trad onder andere op met Denise Jannah, Marjorie Barnes, Bert Lochs, Michael Simon, Ana Beck, Dick de Graaf, Gerard Kleijn, Deborah J. Carter, Anton Goudsmit, Ilja Reijngoud, Remko de Landmeter, Frits Landesbergen, Bobby Jacobs, Nils Fischer en Lilian Vieira.

LEES OOK: Bent u al donor?

Ook dit seizoen staat het StarkLinnemann muziekcafé geprogrammeerd in het Diekhuus. Na afloop van elke voorstelling kunt u nagenieten in het café. Onder het genot van een drankje en een hapje kunt u napraten over de middag en misschien treft u zelfs de artiesten nog aan de bar.

Reacties