Nacht van de Nacht 

Foto: Pixabay

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht.

Dit jaar vindt het evenement plaats op zaterdag 24 oktober 2015. Tijdens de Nacht van de Nacht doven een aantal gemeenten, bedrijven en huishoudens hun onnodige verlichting. Zij doen dit om de schoonheid van de nacht te benadrukken en aandacht te vragen voor de gevolgen van lichthinder. Tegelijkertijd vinden er diverse ‘duistere’ activiteiten plaats op Goeree-Overflakkee.

De gemeente zet bij monumenten zoals de kerktoren van Dirksland de verlichting uit. De bedrijfscontactfunctionarissen roepen daarnaast de bedrijven op om op 24 oktober de verlichting zoveel als mogelijk uit te doen. Maar ook inwoners kunnen hun steentje bijdragen door overbodige verlichting uit te zetten. De politie adviseert dat het uitzetten van de verlichting niet ten koste mag gaan van het veiligheidsgevoel.

LEES OOK: Ben jij al donor?

Herkingen: lezing bij theetuin De Bongerd
Bij theetuin De Bongerd aan de Molendijk 65 geeft amateurastronoom Peter Jelier tussen 20.00 en 22.00 uur een lezing over de mythologie van de sterrenbeelden. De sterrenbeelden hebben eeuwenoude namen, maar hoe komen ze daar aan? Waarom zijn de zeven dochters van Atlas door Zeus aan de hemel gezet? Klopt het dat Orion ze nog steeds achtervolgt? Waarom is Sirius nog steeds de trouwe metgezel van Orion?

Bij deze lezing komt u er alles over te weten. En als het helder is gaan we natuurlijk nog naar buiten om de sterrenbeelden te spotten. Interesse in deze lezing? Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen