Wintertijd Challenge Achthuizen

Foto: Pixabay

Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, fietsen, spelen en sporten!

Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen. Spieren voor Spieren zet zich in om de kwaliteit van leven van deze kinderen te verbeteren.

In de nacht van 24 op 25 oktober 2015 vindt de 5e editie van de Wintertijd Challenge plaats. Tijdens het teruggaan van de klok van zomertijd naar wintertijd wordt er op meer dan 100 locaties in Nederland gesport om geld in te zamelen voor meer onderzoek naar spierziekte bij kinderen.

LEES OOK: Bijzondere uitvindingen tijdens de musical 

Het unieke van de Wintertijd Challenge is dat het sportevenement plaatsvindt in het uur dat de wintertijd ingaat (2 uur ‘s nachts) en de klok teruggaat. Dit is het enige moment in het jaar dat je tijd kan winnen.

Tijd winnen om behandeling en genezing van spierziekte bij kinderen te realiseren
Ludiek is dat deelnemers aan de Wintertijd Challenge op dit nachtelijke tijdstip door het teruggaan van de klok in 1 seconde droomafstanden kunnen afleggen. Zo kun je bijvoorbeeld 10 kilometer lopen of 10 doelpunten scoren. Het ultieme voorbeeld waar gezonde spieren toe in staat zijn om kinderen met zieke spieren te helpen.

De organisatie wil laten zien dat een klein dorpje ook sterk is. Sterk in spieren, maar ook in saamhorigheid.

Op het FIOS terrein in Achthuizen gaan wij daarom de uitdaging aan om een uur te sporten.
Er is keuze uit verschillende sporten, zoals hardlopen, wandelen, bootcamp, voetballen, badminton en darten.

LEES OOK: De nacht van de Nacht op Goeree-Overflakkee

Durf jij de uitdaging ook aan! Schrijf je dan nu in via de website van de Challenge. Ook kun je via deze site sponsoren. Help ons ons streefbedrag te behalen. Steun kinderen met een spierziekte!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen