Bent u al donor?

Van 12 t/m 18 oktober was het Nationale Donorweek.

Op radio, tv, kranten en ook in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is veel aandacht besteed aan orgaan- en weefseldonatie. De hele week stonden de donatiefunctionarissen van het ziekenhuis met een informatiestand in de centrale hal en de polikliniekhal. Hier gaven ze meer informatie over het landelijke donorregister en het belang om te registeren welke keus er gemaakt wordt orgaan- en weefseldonatie.

Wel of niet doneren?
De stand werd druk bezocht door patiënten, bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis. De reacties liepen sterk uiteen. Van zeer positief als ‘natuurlijk ben ik donor!’ tot ontkennend ‘daar begin ik niet aan’. Bij het registreren van de donorkeuze zijn er meerdere opties. Er kan gekozen worden voor Ja of alleen om bepaalde organen te doneren of Nee.

LEES OOK: DBGC heeft geen kind aan Rimboe

Als er geen keuze gemaakt wordt, laat u de beslissing over aan de nabestaanden. De donatiefunctionarissen waren in ieder geval tevreden over het aantal bezoekers op de stand. Voor meer informatie over doneren of het vastleggen van uw keuze kan gekeken worden op www.wordookdonor.nl.

Reacties