Gemist op Flakkee – Week 41

Foto: Pixabay

In een week kan veel gebeuren, ook op Flakkee! Maar soms zijn er dingen die je mist en daarom hebben wij de vijf best gelezen artikelen van de afgelopen week op een rijtje gezet.

1. Amasja (17) uit Stellendam vermist
Het meest gelezen bericht van deze week gaat over de vermissing van de 17-jarige Amasja uit Stellendam. Het meisje is sinds woensdagochtend weg en familie en vrienden zijn ten einde raad. Er gaan geruchten dat ze in Engeland zou zitten, maar blijf de omgeving goed in de gaten houden. Je weet maar nooit!

2. Dit is wat Flakkee uniek maakt
Afgelopen dinsdag was de boekpresentatie van het nieuwe boek van Taco Meeuwsen De Natuur op Goeree-Overflakkee. Een boek met prachtige foto’s van het eiland. Natuurlijk mocht burgemeester Ada Grootenboer een exemplaar ontvangen, “Met dit boek hebben we eindelijk iets dat we kunnen laten zien als mensen vragen wat er zo mooi is aan Flakkee”, aldus de burgemeester.

3. Probeer inbrekers niet te lokken
We weten allemaal dat we geen waardevolle spullen in het zicht moeten leggen als we (even) niet thuis zijn, maar toch doen we het (bijna) allemaal. Op maandagavond 5 oktober was er een buurtpreventiebijeenkomst in de Staver in Sommelsdijk. Daar kwamen brandweer, politie en gemeente Goeree-Overflakkee samen om te vertellen wat we beter wel en niet kunnen doen.

4. Uniek kijkje in historisch riool Dirksland
Het klinkt misschien niet heel prettig, een wandeling door het riool, maar op 29 september ging de gemeente de strijd aan met het riool van Dirksland. Tijdens de reiniging van het riool bleek maar hoe goed het metselwerk was en in wat voor goede staat het nog verkeert. En dat voor een riool dat al ruim honderd jaar wordt gebruikt…

5. Expositie BN’ers van Flakkee
Het streekmuseum in Sommelsdijk opende op zaterdag 3 oktober een nieuwe expositie. En niet zo maar één, het is een expositie waarin alle BN’ers van Flakkee de revue passeren. Denk daarbij aan Toine van Peperstraten, Richard Groenendijk, Jasper Leijdens en nog vele anderen! De expositie is nog de hele maand te bezichtigen.

Reacties