Dit is wat Flakkee uniek maakt

Foto: Sam Fish

Strand Resort Ouddorp Duin is nog niet af, maar het was het perfecte decor voor de boekpresentatie van De Natuur op Goeree-Overflakkee.

“We hadden tijdens deze boekpresentatie natuurlijk het liefst midden in de natuur gestaan met lieslaarzen aan, maar dat was praktisch onmogelijk”, opent Klaas Bruins Slot, projectmanager van Strand Resort Ouddorp Duin, de middag lachend.

Het pandje waar de boekpresentatie plaats vindt is het verkoopcentrum van het Resort. Een luxe en grote bouwkeet midden op een groot natuurgebied waar binnenkort allemaal duinwoningen zullen staan.

“De toeristen komen vaak voor de Noordzeekust, maar Flakkee heeft zoveel meer te bieden. En juist dat proberen we duidelijk te maken met dit boek”, gaat Klaas verder. “En dat verhaal moet je niet één keer vertellen, dat moet je blijven herhalen. Het boek komt daarom ook in elke bungalow te liggen voor de gasten die hier gaan verblijven”.

Lees ook: Probeer inbrekers niet te lokken

Perfect licht
“Ik kom zelf uit Hellevoetsluis, dus als ik Flakkee op rijd, dan voelt het alsof ik kom buiten spelen”, vertelt Taco Meeuwsen, de fotograaf en samensteller van het boek. “Ik kijk vanuit Hellevoet wel eens naar Flakkee en dan zie ik ineens dat het licht perfect is. Dan pak ik mijn spullen en kom ik deze kant op”.

“Het licht hier op Flakkee is speciaal en prachtig. Het is anders dan op andere plekken doordat het water niet helemaal zout is”, legt hij uit. “Daarnaast heb je hier natuurlijk ook gewoon prachtige gebieden die niet snel te evenaren zijn”.

Het mooie Goeree-Overflakkee
“We zijn hard bezig geweest op Flakkee beter op de kaart te zetten en dit is een mooie manier om dat te doen”, vertelt Jeroen den Hollander van camping De Klepperstee. Taco vult hem aan; “We hebben de lat voor het boek en onszelf steeds hoger gelegd, dus alleen het beste van het beste was goed genoeg”.

Lees ook: Nieuw materieel voor de Ouddorpse reddingsbrigade

Burgemeester Grootenboer kreeg niet alleen het nieuwe boek van Taco, maar ook zijn eerste boek De Kwade Hoek, ze mocht ook één van de foto’s uitzoeken om mee te nemen.

“Ik voel me bevoorrecht om burgemeester te zijn van dit eiland”, zegt ze. “Maar het is soms zo lastig om te beschrijven wat Flakkee nou precies zo uniek maakt. En met dit boek hebben we eindelijk iets wat je kunt laten zien als mensen vragen wat er zo mooi is aan Goeree-Overflakkee”.

De Natuur van Goeree-Overflakkee
Het boek is te vinden bij de boekenwinkels op het eiland. Het nieuwe boek kost € 12,50 en voor € 20,- krijg je ook het eerste boekje met foto’s en wandelroutes van de Kwade Hoek erbij.

Lees ook: Alcohol- en drugstraining voor professionals

Reacties