Energy Festival op Goeree-Overflakkee

Foto: Inspiratiecentrum Grevelingen

Op zaterdag 5 september vindt op Goeree-Overflakkee het Energy Festival plaats. Hét evenement voor een ieder die geïnteresseerd is in duurzaamheid.

In en rondom het Inspiratiecentrum Grevelingen op de Brouwersdam staan van 10.00 tot 17.00 uur tal van duurzame activiteiten op het programma voor jong en oud.

Maak tijdens het Energy Festival op een interactieve wijze kennis met tal van innovatieve en duurzame toepassingen. Test duurzame vervoersmiddelen zoals e-bikes en elektrische scooters. Leer over nieuwe duurzaamheidsinitiatieven van de visserijsector. Maak kennis met energieleveranciers, leer meer over de getijdencentrale en de waterstofbus. Proef één van de vele duurzame streekproducten van Goeree-Overflakkee. Of bezoek verspreid over het eiland duurzame bedrijven of een duurzame woning in Dirksland.

Lees ook: Katsie E en Marcel S openen de Omloop

Duurzame ambitie van Goeree-Overflakkee
“Het Energy festival past bij de duurzame ambitie van Goeree-Overflakkee: we willen in 2020 energieneutraal zijn. En daarnaast hebben we de ambitie om het meest duurzame eiland van West Europa te worden. We produceren nu al een derde van de duurzame energie in de provincie Zuid-Holland. Samen met andere overheden, ondernemers en maatschappelijke partijen werken we aan diverse innovatieve projecten, zoals een waterstoftankstation, een getijdencentrale,  zonnepanelen, windenergie en duurzaam rijden. Met het Energy Festival willen we een breed publiek kennis laten maken met al die duurzame initiatieven die op Goeree-Overflakkee samenkomen”, vertelt wethouder Arend-Jan van der Vlugt gedreven.

Tesla Island Challenge
Onderdeel van het Energy Festival is de Tesla Island Challenge: een duurzame gezinsrally, speciaal voor Tesla-rijders in de Benelux. Tesla is het meest duurzame automerk ter wereld. Ruim 40 rallyrijders uit Nederland, België en Luxemburg leggen op 5 september een 140 km-lang parcours af over het hele eiland. De rallyrijders sluiten de dag af met een barbecue aan het strand. Voor wie nog geen Tesla bezit, maar er graag eens een wil uit proberen, zijn er tijdens het Energy Festival de Tesla Test Drives. Interesse? Inschrijven kan via www.teslaislandchallenge.eu.

Lees ook: De Jailhouse Coversessies gaan weer van start!

Zilte Zaterdag
Tijdens het Energy Festival kunt u op de streekmarkt Zilte Zaterdag kennis maken met de streekproducten van Goeree-Overflakkee. Lokale ondernemers presenteren hun duurzaam geproduceerde streekproducten. Op het horecaplein kunt u genieten van een hapje en een drankje. Voor de kinderen is een speciaal kidsplein ingericht.

Energy Business BBQ
Voor lokale ondernemers wordt, in samenwerking met de FOGO (Federatie Ondernemers Goeree-Overflakkee), op zaterdagmiddag 5 september de Energy Business BBQ georganiseerd. Dit netwerkevent heeft tot doel lokale ondernemers in een interactieve setting te inspireren over duurzame bedrijfsvoering. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Bent u ondernemer en wilt u graag deelnemen aan de Energy Business BBQ? Meldt u dan nu aan op: www.energyfestival.eu/fogo op deze website is ook meer informatie te vinden. Tesla verloot onder de deelnemers van de Energy Business BBQ enkele plekken in de Tesla Island Challenge en een aantal Tesla test drives. Deelname is alleen bestemd voor ondernemers die lid zijn van een lokale ondernemersvereniging.

Lees ook: Drie dagen muziek op het Fort Prins Hendrik

Meer informatie?
Bezoek de website www.energyfestival.eu voor het volledige programma en actuele informatie over het Energy Festival.

Over de organisatie
De gemeente Goeree-Overflakkee en Dietz Communicatie organiseren het festival in samenwerking met een aantal prominente partijen en lokale ondernemers. Het volledige overzicht met partners is te vinden op www.energyfestival.eu.

Lees ook: Schrijfster Saskia Maaskant over haar boeken en schrijven

Reacties

Cookieinstellingen