Gemeenteraad bezoekt Goemaat in Goedereede

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Een uitstapje voor een delegatie van de gemeenteraad op donderdag 17 september. Zij brachten een bezoekje aan Goemaat in Goedereede.

Een aantal maanden was het niet mogelijk voor raadsleden om op werkbezoek te gaan. Gelukkig kan dat weer, uiteraard met de nodige maatregelen. Eerder in maart stond al een bezoek gepland aan Goemaat en dus werd dat bezoekje nu ingehaald.

De aanleiding voor het uitnodigen van de gemeenteraad was de uitbreiding van de bedrijfsruimte. Ruimte om afstand te houden was er in elk geval voldoende in de ruimte fabriekshallen in Goedereede.

Rondleiding

De middag begon met een kort welkom door Jan en Martijn Goemaat. Daarna werden de raadsleden door hen en andere medewerkers in kleine groepjes door het bedrijf rondgeleid. Daarbij kregen ze uitleg van enthousiaste medewerkers. Zij demonstreerden op diverse plaatsen in de hallen de machines voor het maken van de kunststof kozijnen en het bewerken van glas.

Ondanks de recente aanschaf van meer en nieuwe machines is er nog steeds handwerk nodig. Ook die stapjes in het productieproces werden toegelicht. Dat men in een hecht team samenwerkt bij Goemaat, werd al snel duidelijk. Martijn Goemaat benadrukte hoe belangrijk de samenwerking in het team is. De productie is een gezamenlijk proces waarbij iedereen even belangrijk is.

Raadsactiviteiten

Begin dit jaar brachten de raadsleden een bezoek aan de raad van Breda. Ook spraken gemeenteraadsleden met inwoners van Herkingen in Ons Huis. Dit werkbezoek aan Goemaat was de derde raadsactiviteit. De volgende staat gepland op vrijdagmiddag 25 september. Raadsleden bezoeken dan Dirksland.