Gemeente geeft update Panoramaweg Slikken

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Eind juni ging de toegangsweg bij de Slikken van Flakkee dicht. Dat gebeurde na meerdere vernielingen in het gebied.

Door Sam Fish

Twee weken geleden konden we melden dat de gemeente en Staatsbosbeheer de weg weer gedeeltelijk openstelden. Overdag konden mensen weer naar de Slikken, het strand, het recreatieveld en de steiger. Een proef om te kijken hoe het zou verlopen.

Update

De weg werd overdag weer opengesteld voor gemotoriseerd verkeer en natuurlijk andere bezoekers. Deze proef werd gestart voor ongeveer twee weken. Het was een manier om te kijken of er opnieuw veel vernielingen zouden worden aangericht. Dat is echter niet het geval. Sinds de openstelling van de weg zijn er geen incidenten meer voorgevallen. En dus is het tijd voor herstelwerkzaamheden.

Werkzaamheden

Ja, de weg gaat wederom dicht, maar dit keer om alles op te knappen. De eerder aangerichte schade moet nog worden hersteld. En dus voert Staatsbosbeheer de komende weken werkzaamheden uit in het gebied. Tijdens deze werkzaamheden is het gebied niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeerd.

Als de werkzaamheden zijn afgerond gaan de gemeente en Staatsbosbeheer weer om tafel. Ze bespreken dan passende maatregelen zodat bezoekers weer volop kunnen genieten van het prachtige gebied. Hoe lang de werkzaamheden precies gaan duren is nog niet bekend. Zodra de weg weer open kan wordt dit gecommuniceerd.