VIDEO – Wethouder Both bezoekt de agrarische sector

Foto: Pixabay; FotografieSDV

Veel sectoren zijn getroffen door het corona-virus. Ook op Goeree-Overflakkee. En dus gaat de gemeente in gesprek met ondernemers.

Door Sam Fish

Het is dit keer de beurt aan wethouder Tea Both-Verhoeven. Zij gaat langs bij een aantal ondernemers in de agrarische sector. Zo gaat ze langs bij geitenboerderij de Mèkkerstee in Ouddorp. Behalve het knuffelen met geitjes, kun je daar ook terecht voor verse kaas. Dat gedeelte van het bedrijf ging gelukkig wel door. Maar veel medewerkers zaten van de ene op de andere dag ineens thuis. Toch kwamen ze ook met mooie oplossingen.

Maar ook Vido Fleur in Achthuizen werd verrast met een bezoekje van de wethouder. Ook daar waren veel onzekerheden, vooral rondom de werknemers. Gelukkig kon er een hoop worden opgelost met schermen zodat de werkzaamheden door konden gaan.

Bezoekjes

Het is zeker niet de eerste keer dat de gemeente met getroffen ondernemers spreekt. Zo ging de burgemeester al langs bij lokale ondernemers in Oude-Tonge en Middelharnis en bracht ze een bezoek aan de markt. Ook ging ze langs bij de lokale horeca op het eiland. Wethouder Berend Jan Bruggeman ging op zijn beurt langs bij de cultuursector. En wethouder Peter Feller sprak met de ondernemers in de recreatiesector. Wethouder Tea Both-Verhoeven ging eerder ook al langs bij ondernemers in de vervoerssector en de visserijsector.