Joost Visbeen komt naar Flakkee

Foto: PR Joost Visbeen

Schrijver Joost Visbeen werd in 1937 geboren in Nieuwe-Tonge, maar woont al sinds zijn dienstplicht op 19-jarige leeftijd niet meer op Goeree-Overflakkee. Tegenwoordig woont hij al heel wat jaren in Gouda, toch kan hij het niet laten terug te keren naar zijn geboortedorp zodra hij een nieuw boek uitbrengt.

“Mensen vragen altijd of ik weer langskom voor een signeersessie en dat doe ik graag. Het is altijd hartstikke gezellig, dus waarom niet,” zegt Joost Visbeen enthousiast, op zaterdag 25 november is het namelijk weer zo ver! “Nieuwe-Tonge heeft dan geen boekhandel, maar dat mag de pret niet drukken. Ik ga gewoon naar Spar Klapmuts, daar wordt een tafel voor mij neergezet en daar ga ik lekker van 10.00 tot 15.00 uur zitten signeren en bijkletsen met oude bekenden.” Ook bij de Bruna op D’n Diek in Middelharnis komen exemplaren van zijn nieuwe boek te liggen. “Maar die zijn niet gesigneerd.”

Boeken
Het noodlot van een fatale speurder is het achtste boek dat Joost aan het publiek presenteert. “De boeken zijn gebaseerd op een waargebeurd, met feiten die ook gewoon kloppen,” vertelt hij. “Het is natuurlijk wel geromantiseerd en er zitten stukjes fictie in.”

LEES OOK: Kerstcomité Herkingen pakt groots uit

In zijn nieuwe boek dreigt de maffia in de samenleving zijn door misdrijf verkregen geld wit te wassen. Om op het spoor van de daders te komen gaat een politie-informante under cover, maar dat gaat niet altijd even goed en ze wordt ontdekt en ontvoerd. Een andere rechercheur die zich in dat milieu begeeft wordt doodgeschoten. “Al met al een spannend boek,” vindt Joost. “Mensen weten over het algemeen maar weinig af van het recherche werk en op deze manier wil ik het een beetje onder de aandacht brengen. Er komt zo ontzettend veel kijken bij het oplossen van een zaak, dat is bijna niet voor te stellen. Ik denk ook dat mensen het interessant vinden om te weten hoe zoiets werkt.”

Beste boek
Het noodlot van een foute speurder heeft zeven voorgangers en allemaal zijn ze op hun eigen manier super spannend. Toch springt er één boek bovenuit. “Het mysterie van de verdwenen boerin gaat over een boerin die 25 jaar geleden verdween. Volgens haar man was ze vertrokken en nooit meer teruggekomen,” vertelt Joost. “Het was een rare zaak, want ze liet vijf kinderen achter en zo’n vrouw was het niet. Door het boek kwamen er veel mensen met nieuwe informatie, die ik ook heb doorgestuurd naar het Hoofd van Justitie, afdeling Cold Case zaken. De zaak werd weer geopend. Een heel Cold Case Team is op de boerderij gaan zoeken naar sporen. Ze hebben wel sporen gevonden, maar niets dat leidde naar haar vermissing. Helaas is de zaak nog steeds niet opgelost, maar misschien schrijf ik er nog wel een boek over.”

Reacties

Cookieinstellingen