Dit is de Bestseller Top 60 van week 36 in 2023

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 36 in 2023.

Vorige week kwam na lange tijd afwezigheid politicus Pieter Omtzigt met zijn boek terug de lijst binnen. Daarmee stond hij meteen op de eerste plaats van de Bestseller 60 van afgelopen week. Maar nu is hij alweer van zijn troon verstoten. Hij is deze week te vinden op de derde plaats. Dat komt doordat er vier nieuwe binnenkomers zijn deze week, en één daarvan staat op de eerste plaats.

Dat is het boek ‘Komt goed’ van Annemarie Geerts. Ook op plek vier is er een nieuwe binnenkomer. Daar is ‘De Zoete Zusjes gaan verhuizen’ te vinden van schrijfster Hanneke de Zoete. En ook meteen daarna een nieuwe binnenkomer: ‘5 Ingrediënten Mediterraan’ van kok Jamie Oliver. De laatste nieuwe binnenkomer is te vinden op plaats 8 in de top 10 van deze week. Dat is het boek ‘De medische omerta’ van Jim Reekers.

En tot slot is er ook een stijger. Niemand minder dan Michael Pilarczyk is weer terug in de lijst. Zijn boek ‘Master Your Mindset’ blijft populair en staat deze week op plek 10.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (-) Annemarie Geerts – Komt goed
  2. (2) Adriaan van Dis – Naar zachtheid en een warm omhelzen
  3. (1) Pieter Omtzigt – Een nieuw sociaal contract
  4. (-) Hanneke de Zoete – De Zoete Zusjes gaan verhuizen
  5. (-) Jamie Oliver – 5 Ingrediënten Mediterraan
  6. (4) Thomas Erikson – Omringd door idioten
  7. (3) M.J. Arlidge – Oog om oog
  8. (-) Jim Reekers – De medische omerta
  9. (7) Delia Owens – Daar waar de rivierkreeften zingen
  10. (13) Michael Pilarczyk – Master Your Mindset

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.

Cookieinstellingen