Briljanten huwelijk voor familie Verolme

Foto: Sam Fish

Vijf jaar geleden werden Fie en Teun Verolme verrast door hun familie voor hun 60-jarig huwelijk. Nu was het de burgemeester die op de stoep stond.

Door Sam Fish

Een echte verrassing was het niet, het echtpaar was op de hoogte van haar bezoek. Maar spannend was het wel, want ja, wat vertel je aan de burgemeester? Waar moet het gesprek over gaan? Gelukkig zijn dat soort zorgen vrijwel meteen weg als burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman binnenkomt en het echtpaar feliciteert. Een huwelijk van 65 jaar is bijzonder en niet voor iedereen weggelegd. Daarom is het extra belangrijk om er bij stil te staan.

Fie (85) en Teun (84) leerden elkaar kennen tijdens de bruiloft van Fie’s nicht. “Van een bruiloft komt een bruiloft,” vertelt ze. “Mijn nicht kwam regelmatig bij de moeder van Teun, dus vandaar dat hij ook aanwezig was.” Teun was meteen verkocht, maar Fie was hier helemaal niet mee bezig. Maar Teun hield vol. “Hij kwam een paar keer per week met de fiets van Middelharnis, waar hij woonde, naar Stad aan ’t Haringvliet, waar ik woonde. De bruiloft was op vrijdag en op woensdag stond hij voor de deur. Langzaamaan is er iets gebloeid.” Twee jaar later stapte het stel in het huwelijksbootje.

Samen kregen ze drie kinderen. Zij zorgden op hun beurt voor zes kleinkinderen en inmiddels zijn er ook al drie achterkleinkinderen. “We hebben een fantastisch mooie familie,” benadrukt Teun. “We gaan met het hele gezelschap zaterdag naar Croissy. Dat begint met koffie en gebak, daarna krijgen we hapjes en een borrel en tot slot gaan we lekker eten. Ik weet zeker dat dat heel erg gezellig wordt.”

Werk

Teun was altijd wel druk aan het werk. “Ik werkte ’s avonds op het land en overdag had ik mijn normale werk,” vertelt hij. “Ik had overdag een kantoorbaan. Dat is door de jaren heen op verschillende plekken geweest. Ik ben begonnen bij Rijkswaterstaat, daar deed ik de administratie voor de afsluiting van het Haringvliet. Later heb ik bij een aannemersbedrijf gewerkt en ben ik verzekeringen gaan verkopen.” Toen hij ziek werd heeft hij een stapje terug gedaan. “Ik ben toen administratief werk gaan doen bij het Binnenhof hier in Middelharnis en later overgeschakeld naar chef inkoop.”

“Ik was altijd huisvrouw,” vertelt Fie. “Ik werkte eerst altijd bij mijn moeder in huis en later ook bij Teuns ouders en natuurlijk in ons eigen huis. Uiteindelijk heb ik ook nog een tijdje bij een ander gezin in huis gewerkt.”

Actief

Zo actief als dat het stel vroeger was, zo rustig aan doen ze het nu. Qua gezondheid is het niet altijd meer haalbaar om nog rondes te fietsen en alles te doen wat ze maar willen. Maar ze zijn nog regelmatig langs het voetbalveld te vinden om familie aan te moedigen. Teun voetbalde zelf altijd bij Flakkee en was er zelfs een tijdje voorzitter. Tegenwoordig houden ze het bij kijken en genieten. “Onze zoon neemt ons dan mee naar de vereniging. Dat is echt heel fijn,” laat Teun weten.

Verder gaat Teun drie dagen in de week naar Nieuw Rijsenburgh voor dagbesteding. Fie zingt op haar beurt in Oude-Tonge en in Middelharnis en ze zorgt voor het huishouden. “En verder genieten we vooral van onze tijd samen. Ik ben heel blij dat we dit samen mogen meemaken,” aldus Fie.

Cookieinstellingen