Goedemorgen, het is vandaag vrijdag 5 augustus

Foto: Afbeelding van 192635 via Pixabay

Ondergoed komt in vele soorten en maten. Letterlijk. Mensen maken sommige soorten ondergoed belachelijk. Maar het belangrijkste is dat het lekker zit, toch?

Door Sam Fish

Boxers, hipsters, slipjes, noem het maar op. Wat de een prettig vindt, vindt een ander misschien verschrikkelijk. En dat is precies waarom er zoveel soorten ondergoed zijn. Maar waarom zouden we mensen belachelijk maken voor het soort ondergoed dat ze dragen? Lekker dragen wat je wilt, je loopt er tenslotte hele dagen in.

Wist je trouwens dat een t-shirt oorspronkelijk ook bedoeld was als ondergoed? En vroeger had je een lange onderbroek voor vrouwen zonder kruis. Zo konden de vrouwen die op het land werkten makkelijk hun behoeften doen. Dat werd een open rijtuigje genoemd.

Weerbericht

De laatste buien trekken vanmorgen via het zuidoosten weg. In het westen komt dan nog een zwakke storing het land in. Die kan verspreid nog wat buien brengen. Toch lijkt het allemaal snel uit te doven. Tussendoor komt de zon goed tevoorschijn en vanmiddag stabiliseert alles. Het klaart vanuit het westen flink op en het wordt steeds zonniger. Het wordt hier op het eiland zo’n 20 graden.

Bron: Weer.nl

Houd de agenda in de gaten!

Er is weer van alles mogelijk als het gaat om het organiseren van evenementen en activiteiten. Er zijn ook alweer diverse activiteiten toegevoegd aan de agenda. Check die daarom zeker regelmatig. Hij wordt bijgevuld zodra er een evenement wordt ingestuurd. En dat kun jij ook doen! Ben je iets aan het organiseren en wil je het in onze agenda hebben? Stuur dan alle informatie in een e-mail naar [email protected].

Check hier de volledige agenda! En let goed op, er staan ook activiteiten in waarbij je je vooraf moet aanmelden!

Thema van de dag

Verder is het de dag van de oester, het bier en de waterballon. En we kijken even terug naar de geschiedenis. Want op deze dag in…

 • 1781 was de Slag bij de Doggersbank. Dit was een zeeslag tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk tijdens de Vierde Engels-Nederlandse oorlog. De slag eindigde feitelijk onbeslist.
 • 1915 namen Duitse troepen de Poolse hoofdstad Warschau in.
 • 1928 vond de eerste marathon van Amsterdam plaats. Deze was onderdeel van de Olympische Zomerspelen van dat jaar.
 • 1940 werd de Joodse synagoge in Zandvoort ’s nachts door onbekenden opgeblazen.

Uitgelicht

De politie en burgernet kwamen gisteravond nog met een vermissing. Het gaat om een Poolse man die vermist is vanaf de oostkant van het eiland. Hij is vertrokken op een donkere fiets met een roze zadel. Heb je hem gezien? Neem dan contact op met de politie!
En beter een goede buur dan een verre vriend. Een goede buur is goud waard. En zo zullen er meer uitspraken zijn over het belang van goede en fijne buren. Gelden deze uitspraken ook voor jouw buren? Dan kun je hen nomineren voor de Gouden Buur 2022 Award!

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en/of volg ons op Facebook!

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

 • Estavana Polman – Handbalster – 30
 • Jessica Blaszka – Worstelaar – 30
 • Tim Eekman – Voetballer – 31
 • Marcus Deen – Kunstschaatser – 49
 • Albert Stuivenberg – Voetbaltrainer – 52
 • Tijs van den Brink – Presentator – 52
 • Michiel Borstlap – Componist – 56
 • Pia Douwes – Musicalactrice – 58
 • Viola Holt – Presentatrice – 73
 • Tiny Reiners – Handboogschutter – 75

Het zal je maar gebeuren!

Dossier: De dag van
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen