Bekroon je buurman of –vrouw tot ‘Gouden Buur 2022’

Foto: Madelaine Bolle

Beter een gouden buur dan een verre vriend. Heb jij ook zo’n buur die goud waard is? Iemand die altijd voor een ander klaar staat? Zet ze in het zonnetje!

Je hebt van die buren die altijd het voortouw nemen bij buurtinitiatieven. Ze maken de straat groener of nemen pakketjes aan. Je kunt hen nu tijdens Burendag extra in het zonnetje zetten. Op zaterdag 24 september wordt namelijk de zesde Gouden Buur Award uitgereikt.

Uit eerder onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam en Nextdoor, blijkt dat buren die onderling veel contact hebben, hun buurt beter beoordelen. Een buur aanmelden voor deze prijs kan via de website van Nextdoor.

Goede band zorgt voor verbinding

Zestig procent van de Nederlanders heeft wekelijks of zelfs dagelijks contact met hun buren. Dat blijkt uit het jaarlijkse buurtonderzoek van Nextdoor in 2021. Buren die elkaar makkelijk weten te vinden, scoren hoog op leefbaarheid. Ook helpen ze elkaar meer dan gemiddeld en hebben ze meer onderling contact.

Het sociale aspect van de woonomgeving is dan van groter belang dan de fysieke aspecten en voorzieningen. Een buurt wordt gemaakt door mensen.

Nomineren

Heb jij een buur die je graag in het zonnetje zet? Nomineren kan tot donderdag 8 september. Hierna selecteert Nexdoor in iedere provincie de meest inspirerende nominatie. Is dat die van jouw buur? Dan krijg je een unieken Gouden Buur Award toegestuurd. Daarbij hoort ook een verrassingspakket om de uitreiking nog feestelijker te maken.

Wordt jouw buur niet tot Gouden Buur van de provincie uitgeroepen? Dan kun je hen alsnog in het zonnetje zetten met de Digitale Gouden Buur Award. Deze krijg je na je aanvraag halverwege september per e-mail.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen