Wijkcentrum Middelharnis zoekt nieuwe biljarters

Foto: Pixabay; Juno1412

In het Wijkcentrum van Middelharnis bevinden zich drie biljarttafels. Op verschillende dagen van de week zijn deze te gebruiken.

Op vrijdagmiddag is er een groep die competitie speelt. Zij spelen dat het spelsoort Libre. De omvang van deze groep is de afgelopen jaren echter flink teruggelopen. En dus doet Stichting ZIJN een oproep om nieuwe spelers aan te trekken.

In principe staat de competitie open voor iedereen, maar het zal duidelijk zijn dat de nadruk ligt op de ouderen en gepensioneerden.

Gezelligheid voorop

Uiteraard, je komt voor de biljartcompetitie, maar gezelligheid ligt voorop. Het competitie-element komt echt op de tweede plaats. Om hieraan deel te nemen hoef je ook niet goed te zijn, als je de basis maar onder de knie hebt. Een beetje oog voor het spel hebben is ook handig. En dat is voldoende om je aan te kunnen sluiten bij de groep. Heb je geen eigen keu? Dan kun je er een van Stichting ZIJN gebriken.

Er wordt ook gespeeld op gemiddeld percentage. Dat wil zeggen dat een minder goede speler evenveel kans heeft om een partij te winnen als een goede speler. Het te spelen aantal punten (moyenne) wordt elke 7 partijen opnieuw berekend.

Prijzen

De competitie loopt van september tot mei. Aan het einde van de competitie zijn er leuke prijzen te winnen. Het aantal prijzen hangt af van het aantal deelnemers aan de competitie. Contributie bedraagt op dit moment 6 euro per maand, per persoon. Voor dat bedrag worden de biljarttafels bijgehouden en krijg je koffie of thee en een koekje in de pauze. Tegen betaling is er ook bier of frisdrank verkrijgbaar.

Speel mee

Lijkt het je wel wat om mee te doen? Neem dan contact op met competitieleider Bas Gelderblom. Je kunt hem bellen op 06 81 14 29 48 of stuur een e-mail naar [email protected].  Gewoon even binnenwandelen op vrijdagmiddag kan natuurlijk ook. Dan kun je meteen de sfeer proeven en kennis maken met de groep.

Cookieinstellingen