Goedemorgen, het is vandaag vrijdag 22 januari

Foto: Afbeelding van Ahmed Gomaa via Pixabay

Er kan op dit moment niet heel veel als het gaat om dingen vieren. Maar toch is het vandaag ‘vier het leven’-dag!

Door Sam Fish

Op deze dag vieren we het leven dat we geven, dus kinderen en kleinkinderen. Maar we vieren ook het leven dat we leiden. De mooie momenten die we meemaken, de bijzondere gebeurtenissen. Vandaag is het de dag om daar even bij stil te staan. En wat is een betere manier om dat te doen dan het te vieren? Precies.

Nu is dat vieren niet zo makkelijk, maar dat kan natuurlijk volledig op een manier naar keuze. Bel je beste vriend of vriendin. Misschien je ouders of juist je kinderen. Haal wat lekkers in huis en geniet ervan, taart of iets anders speciaals dat je niet al te vaak in huis hebt. Zet muziek aan en ga lekker zingen en dansen. Of kruip weg met een goed boek, zeker als je daar normaal de tijd niet voor hebt of maakt.

Er zijn genoeg manieren om iets te vieren. Maak er wat moois van vandaag!

Weerbericht

We kunnen even opgelucht ademhalen, want het wordt vandaag rustiger en vriendelijker. Afgelopen nacht heeft het in een groot deel geregend, maar overdag blijft het op de meeste plekken droog. Ook zien we misschien zelfs de zon af en toe tevoorschijn komen! Aan zee kan het wel nog af en toe hard waaien, maar het ergste is achter de rug, als het goed is. Het blijft Nederland, je weet het nooit 100 procent zeker. Het wordt gemiddeld zo’n 8 graden op het eiland.

Bron: Weer.nl

Corona-update

Het RIVM heeft de corona-cijfers geüpdatet. Dit zijn de cijfers van de week van 13 tot 19 januari.

 • De afgelopen week hebben 776 mensen een positieve testuitslag gekregen
 • Er zijn 1348 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis
 • Helaas zijn er de afgelopen week 608 mensen overleden aan het virus
 • Op Goeree-Overflakkee zijn er deze week 100 besmettingen bijgekomen

Volgens het coronadashboard zijn er op Goeree-Overflakkee in de afgelopen 24 uur 8 mensen positief getest op het virus. In heel Nederland waren dat er 5857.

Bron: RIVM 

Thema van de dag

Het is vandaag trouwens ook de dag van de vanille brownie. Dus houd je van bakken? Dan kun je het leven vieren met een zelfgemaakte brownie!

En op deze dag in 1942 werd de achtste Elfstedentocht gewonnen door Sietze de Groot. In 1965 werd het Verdrag van Straatsburg ondertekend. Hiermee werd medewerking aan radio-uitzendingen vanuit internationale wateren verboden. In 1984 werd de Apple Macintosh geïntroduceerd met een één minuut durende reclame tijdens de Super Bowl. En in 2013 werden drie Roemenen opgepakt in Boedapest voor de roof op de Kunsthal Rotterdam.

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

 • Joeri Verlinden – Zwemmer – 33
 • Willa Ford – Amerikaanse zangeres en danseres – 40
 • Stefan van Dijk – Wielrenner – 45
 • Wendy van Dijk – Presentatrice – 50
 • Ellen Elzerman – Zwemster – 50
 • Peter van Onna – Componist – 55
 • Diane Lane – Amerikaanse actrice – 56
 • Linda Blaire – Amerikaanse actrice – 62
 • Steve Perry – Amerikaanse zanger – 72

Niet alles lukt in één keer en dat mogen we niet vergeten. Soms moet je het gewoon opnieuw proberen.

Dossier: De dag van