Een nieuwe expositie in de gangen van het Diekhuus

Foto: Jenny Snijder

Vanaf 2 oktober hangt er weer een nieuwe expositie in de gangen van het Diekhuus. Het werk van Jenny Snijder worden dan tentoongesteld.

Door Sam Fish

Jenny schildert sinds 2014, maar heeft altijd interesse gehad in tekenen en schilderen. De creativiteit zit volgens haar in de familie. Haar opa is J.B. Grevenstuk uit Dirksland. Hij was naast huisschilder ook een zeer verdienstelijk hobbyschilder. Zo maakte hij vooral olieverfschilderijen en een klein aantal aquarellen.

Door de jaren heen

In het verleden heeft Jenny aan de Volksuniversiteit een cursus portret- en modelschilderen gevolgd. Een aantal jaren later werd ze enthousiast voor het aquarelleren. Ze zag toen een werk van Marian Kortekaas uit Ooltgensplaat op een kunstmarkt in Oude-Tonge.

Nadat Jenny stopte met werken volgde ze bij Marian verschillende workshops en cursussen. En dat doet ze nog steeds met veel plezier. In de loop der jaren heeft ze dan ook diverse technieken geleerd. Waaronder de nat-in-nat techniek en werken met soft pastel.

Expositie

Een selectie van Jenny’s werk is dus binnenkort te zien in de gangen van het Diekhuus. Haar schilderijen en tekeningen zullen daar hangen van 2 oktober tot en met 8 november. Jenny werkt niet in opdracht, maar voor uitleg en informatie over haar werk is ze wel bereikbaar. Je kunt een e-mail sturen naar [email protected].