Alle corona-afgelastingen op een rijtje

Foto: Image by Annick Vanblaere from Pixabay

Het corona-virus zorgt voor strikte maatregelen, deze zijn donderdag 12 maart nog geüpdatet. En dat zorgt voor afgelastingen.

Door Sam Fish

De regering heeft laten weten dat alle evenementen met meer dan honderd bezoekers niet door mogen gaan. Nu zijn dat er niet veel op Goeree-Overflakkee. Maar ook op het eiland gooit het corona-virus roet in het eten. De lijst met geannuleerde activiteiten en evenementen blijven we updaten. Houd deze pagina dus goed in de gaten.

Bezoekjes

Zo gaat de gemeente niet meer op bezoek bij 100-plussers en huwelijksjubilea. “Deze mensen vallen nu eenmaal binnen de risicogroep en dat is een risico dat we niet willen nemen. De gezondheid van deze mensen staat voorop en wij willen er niets aan doen om hen in mogelijk gevaar te brengen,” laat een woordvoerder weten.

Markt 

Alle markten op Goeree-Overflakkee gaan de komende drie weken dicht. Dit geldt voor alle dorpskernen op het eiland.

Bibliotheek

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta laat weten dat ze per direct alle activiteiten op het hele eiland stil leggen. Ook alle cursussen zijn geannuleerd. Sommige activiteiten en cursussen worden verplaatst naar een andere datum. Check dit per activiteit of cursus even bij de bibliotheek. Tevens zijn alle locaties gesloten. De boeken die geleend zijn worden automatisch verlengd. Er hoeft geen telaatgeld betaald te worden.

Inleveren breiwerk 

De activiteiten van de 55+club in Ouddorp zullen tot nader orde niet doorgaan in verband met het risico op besmetting met het Corona virus. Veel deelnemers aan de activiteiten van de club zijn druk bezig geweest met het breien en inzamelen van kleding voor mensen in Noord Syrië. Deze kleding kan op woensdag 25 maart ingeleverd worden bij Tineke Voogd. Tussen 14.00 en 15.00 uur kan dat in de kas achter haar huis, adres Dorpsweg 5 in Ouddorp.

Kijk bij de boer

Tweede Paasdag is steevast Kijk bij de Boer. Op deze dag zetten een aantal boeren op het eiland hun schuurdeuren wagenwijd open voor de kinderen zodat ze een kijkje achter de schermen kunnen nemen. Echter, het bestuur heeft besloten om door het corona-virus de tiende editie van Kijk bij de Boer niet door te laten gaan.

Goed voor Goed

Kringloop- en dagbestedingsorganisatie Goed voor Goed heeft via Facebook laten weten dat al hun locaties sowieso tot en met 31 maart gesloten zijn.

Clementine

Singer Songwriter Clementine liet eerder al weten dat haar eerste concert van haar nieuwe reeks op Goeree-Overflakkee verplaatst zou worden. Maar ze laat nu weten dat alle concerten die gepland stonden in de New Harvest Inn in Ouddorp. De concerten worden verplaatst naar het volgende concertseizoen.

Wijkvereniging De Zwaluw

Ook het bestuur van wijkvereniging de Zwaluw heeft alle activiteiten geannuleerd. Wanneer deze worden hervat brengen zij iedereen op de hoogte. Ze bedanken iedereen voor het begrip.

SRGO

Alle accommodaties van SRGO zijn tot en met dinsdag 31 maart gesloten. Dit om de veiligheid van de medewerkers en bezoekers te waarborgen. Na 31 maart wordt er verder gekeken naar de richtlijnen van de RIVM. Externe partijen zoals kinderdagverblijven en scholen die gevestigd of actief zijn in de (sport)accommodaties, bepalen zelf of zij open blijven. Voor verdere informatie raden ze aan direct contact op te nemen met de betreffende partijen.

Verenigingsconcert

Het verenigingsconcert van Sempre Crescendo gaat helaas niet door. Dit concert stond gepland voor 21 maart in het Prieel van de Staver.

Tulpenwandeltocht

De organisatie van de Tulpenwandeltocht heeft laten weten de tocht te moeten annuleren wegens het corona-virus. Deze tocht zal niet verplaatst worden, omdat het er juist om gaat dat je langs de tulpenvelden wandelt. Ze weten dat het nog geen 31 maart is, maar de wandeltocht is op 18 april. De tijd die daartussen zit is te kort voor deze onzekerheid, vandaar dit besluit. De organisatie verwelkomt alle wandelaars op 17 april 2021 voor de herkansing.

In Touch

Het concert ‘In Touch’ van zaterdag 28 maart gaat helaas niet door. Dit zou plaats vinden in de Exoduskerk in Sommelsdijk. De organisatie gaat kijken naar een nieuwe datum. Deze wordt later bekend gemaakt.

Jubileumconcert

Het jubileum concert van het christelijk gemengd koor op zaterdag 14 maart gaat helaas niet door. Dit zou plaats vinden in de hervormde kerk van Middelharnis. Het concert wordt verplaatst, maar wanneer is nog niet duidelijk. Dit wordt later bekend gemaakt door de organisatie.

Dagbesteding

Verschillende locaties van de dagbesteding van Zuidwester zijn gesloten uit voorzorg voor het corona-virus.

Stichting ZIJN

Stichting ZIJN heeft per e-mail laten weten dat alle activiteiten die zij organiseren over het hele eiland tot en met 31 maar niet doorgaan. Na die datum wordt er verder gekeken.

Concert Pearl Jozefzoon

Vrijdagavond 13 maart zou zangeres Pearl Jozefzoon optreden in de Doopsgezinde gemeente in Ouddorp. Door de nieuwe maatregelen rondom het corona-virus is besloten dit optreden te verplaatsen. Mensen die een kaartje hebben gekocht krijgen hiervan persoonlijk bericht. Een nieuwe datum wordt later bekend gemaakt.

PCOB bijeenkomst

De POCB bijeenkomst die plaats zou vinden op maandag 16 maart gaat niet door. Dat heeft de organisatie laten weten.

Waterpoortloop

Alle afstanden van de Waterpoortloop gaan niet door. Dit is eerder al besloten uit voorzorg. Of de wandeltocht verplaatst gaat worden is bij ons niet bekend.

Lifestylebeurs 

De organisatie van de lifestylebeurs heeft laten weten dat het evenement niet doorgaat. Dit zou zaterdag 14 maart plaatsvinden in het Haagse Huus in Stellendam. Er wordt een nieuwe datum geprikt, maar die is nog niet bekend.

4-korenconcert 

Het 4-korenconcert in de Grutterswei in Oude-Tonge gaat dit jaar helaas niet door. Het concert stond in het teken van 75 jaar vrijheid. Of het verplaatst wordt naar een latere datum is bij ons niet bekend.

VIC Dirksland

De rommelmarkt in de VIC die gepland stond voor zaterdag 14 maart gaat niet door. Het bestuur van de locatie heeft laten weten dat alle activiteiten tot en met 31 maart niet doorgaan.

Ouddorps BierFestival

En slecht nieuws voor alle bierliefhebbers. Het Ouddorps BierFestival kan helaas niet doorgaan, dat heeft de organisatie bekend gemaakt. Zij vinden de gezondheid van mensen belangrijker dan wat dan ook. Mensen die al tickets hebben gekocht worden per e-mail geïnformeerd. Er wordt gekeken of het festival verplaatst kan worden naar een later moment. Zodra daar meer over bekend is wordt dat gedeeld.

NLdoet

Het is de grootste vrijwilligersactie van het jaar, maar de organisatie van NLdoet, het Oranje Fonds, roept iedereen op om de werkzaamheden uit te stellen. De directeur laat het weten dat het een belangrijke dag is voor veel mensen, maar dat de kans op besmetting te groot is. Het is tenslotte niet de bedoeling dat er nóg meer mensen ziek worden. Het is aan de lokale organisaties de taak om te kijken wanneer er wél geklust kan worden. Had je je ergens voor aangemeld om te helpen? Neem dan contact op met de organisator hiervan.

Maidstone

Op zaterdag 14 maart zou in het JAC in Middelharnis de band Maidstone optreden. Door de strengere maatregelen kan ook dit optreden niet doorgaan. Het optreden is verplaatst naar zaterdag 28 november.

Bingo

En het klinkt klein, maar toch is de bingo in Oude-Tonge gecanceld. Deze stond gepland voor woensdag 18 maart. De organisatie heeft laten weten dat ze het niet aandurven om de bingo door te laten gaan vanwege het corona-virus.

Meer annuleringen

Op dit moment zijn dit alle annuleren die bij de redactie bekend zijn. Als er meer bijkomen dan vullen we de lijst aan. Als je zelf hebt gehoord dat iets niet doorgaat dan horen we dat graag. Dan kan het in de lijst erbij. Deze kunnen gemeld worden via [email protected]