Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; Pixel2013

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Kaartmiddag
De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 8 april een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Documentaire Goede Buren
Op woensdag 10 april vertoont Stichting ZIJN in samenwerking met Gemeente Goeree-Overflakkee de documentaire ‘Goede Buren’. De film wordt twee keer in de filmzaal van het Diekhuus vertoond, namelijk om 14.00 uur en om 20.00 uur. Beide vertoningen worden gratis aangeboden. Heeft u interesse de documentaire te zien meldt u dan aan via e-mail [email protected]. U ontvangt een bericht ter bevestiging. Op 10 april kunt u zicht melden bij de kassa bij de ingang van het Diekhuus. De kassa gaat een half uur voor aanvang open.

Toen de Rotterdamse Bep de Bruin na 10 jaar dood in haar woning werd gevonden door bouwvakkers, was de stad in shock. Niemand had haar gemist.
Hoe kon dit gebeuren? Ada (59) en haar nuchtere overbuurvrouw Wilma (70) besluiten vrijwilligers te worden voor het gemeentelijke antwoord: een campagne tegen eenzaamheid. Samen leggen ze huisbezoeken af, op zoek naar eenzame ouderen die hulp nodig hebben.

Stichting ZIJN | Diekhuus, Beneden Zandpad 7, Middelharnis | Woensdag 10 april | 14.00 uur / 20.00 uur | Gratis toegang, aanmelden verplichting via [email protected]

Paaskrans maken
Op woensdagmiddag 10 april kunt u om 19.00 uur in het Wijkcentrum van Stichting ZIJN, Doetinchemsestraat 27 in Midddelharnis een paaskrans maken. De kosten bedragen € 10,00 inclusief koffie/ thee en wat lekkers. U kunt zich aanmelden tot woensdag 3 april op telefoonnummer 0187- 483366 of e-mail: [email protected]. U wordt vriendelijk verzocht zelf een snoeischaar, mesje en eventueel een lijmtang mee te nemen.

Voorleesochtend
Alle kinderen van 0 tot en met 3 jaar zijn woensdag 10 april welkom in ons Voorleescircus! Kom kennis maken met grote Beer. Beer woont in het Voorleescircus. Hij heeft het daar erg gezellig, want Beer vindt voorlezen toevallig Berenleuk! Net als Beer kunnen de kinderen hun kunsten vertonen in het circusparcours. En wordt natuurlijk voorgelezen en voor de allerkleinsten zijn er leuke knisper/voel/kraakboekjes om te ontdekken.
Tussen half 11 en half 12 kun je een circusfoto laten maken van je kindje.

Bibliotheek Middelharnis | woensdag 10 april | 9.30 tot 11.30 uur | toegang gratis

Paasbingo met maaltijd
De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 10 april een gezellige Paasbingo met maaltijd. De middag begint om 14.00 uur. De kosten zijn € 7,50 voor leden en € 12,50 voor niet leden. Opgeven bij Cobie Maliepaard, tel. 631814 vóór 3 april. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

Breicafé
Woensdagavond 10 april is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het breicafé is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25 ). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar [email protected] Gezelligheid maak je met elkaar! De inspiratie krijg je van elkaar!

Presentatie Rinus Pannenkoek
Voor woensdag 10 april heeft de 55+ club in Ouddorp Rinus Pannekoek uitgenodigd voor een informatieve middag. De prijs van deze bijeenkomst bedraagt € 3,- per persoon, dat is inclusief een kopje koffie. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319 of Stichting ZIJN 0187 483366 e-mail [email protected]

Na jaren werkzaam te zijn geweest als verpleegkundige in diverse ziekenhuizen, werd Rinus in 1997 ambulance verpleegkundige. In 2006 is hij op intensive care afdelingen gaan werken en parttime op de ambulance als chauffeur en verpleegkundige. Gedurende 25 jaar heeft hij als gespecialiseerd verpleegkundige middels lijnvluchten en ambulanceritten vele repatriëringen uit en naar buitenlandse plaatsen over een groot deel van de aardbol mogen verzorgen en begeleiden. Hij kan mooie anekdotes vertellen over zijn werk en daar kunt u deze middag van gaan genieten.

Aanschuifkoor
Veel mensen weten het: zingen maakt blij. Samen zingen maakt zelfs nog veel blijer! Het Aanschuifkoor staat onder de enthousiaste leiding van Germaine Compier. Zij praat de diverse nummers aan elkaar en zorgt voor muzikale begeleiding. Om mee te doen met het Aanschuifkoor hoef je geen uitstekende zanger of zangeres te zijn. Hier en daar een valse noot is zelfs geen enkel probleem. Het elkaar ontmoeten, samen zingen en plezier hebben in het zingen is veel belangrijker!

Het Diekhuus Middelharnis | donderdag 11 april | tijd 14.00 tot 15.30 uur | toegang gratis

Breicafé
Op donderdag 11 april is er Breicafé van 19.30 tot 22.00 uur in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Inloop Stomavereniging
Op donderdag 11 april organiseert de Stomavereniging regio Zuid-Holland een inloopbijeenkomst. De bijeenkomst is in samenwerking met de stomaverpleegkundigen van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Stomadragers, partners en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Tijdens deze bijeenkomst is er, onder het genot van een kopje koffie of thee, volop gelegenheid lotgenoten te ontmoeten en ervaringen te delen. Indien mogelijk zal er een stomaverpleegkundige aanwezig zijn om medische vragen te beantwoorden. De inloopbijeenkomst is gratis en u hoeft zich niet aan te melden.

Het tijdstip van de bijeenkomst is 10.00 tot 12.00 uur in Verenigingsgebouw “Onder de Wiek” aan de Ring 57 in Dirksland. Voor actuele informatie over de bijeenkomst kunt u de agenda van de Stomavereniging raadplegen, www.stomavereniging.nl. Heeft u vragen over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met dhr. Arie van Noordenne door een e-mail te sturen naar [email protected] of door te bellen met 0184-61 45 43 of 06 51 29 65 39.

Paasworkshop bloemschikken
Op donderdag 11 en vrijdag 12 april staan er weer vier workshops bloemschikken gepland aan de Wilgenlaan 40 in Middelharnis. De dichter heeft keer bloemen gekozen voor het paas thema. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar voor de workshops. Deze vinden plaats op beide dagen om 9.30 uur en 13.30 uur. Opgeven kan door te bellen naar 06 46 31 63 45. Mee doen kost € 17,50 per persoon, dit is inclusief alle materialen en een kopje thee of koffie met wat lekkers.

Paasmiddag
In Ooltgensplaat is er voor de 55-plussers op vrijdag 12 april een gezellige Paasmiddag. De middag begint om 12.30 uur met een Paasbrunch, de bingo begint om 14.00 uur. Eén bingoboekje kost € 4,00, twee boekjes € 7,00 en drie lootjes € 1,00. De brunch kost € 7,50. Bij deelname aan de brunch s.v.p. aanmelden vóór 5 april bij Ati Verwoerd 06-40701181. De paasmiddag wordt gehouden in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Bustocht naar Drents Museum
De Stichting Kunst- en Cultuureducatie (KCE) organiseert op zaterdag 13 april een bustocht naar het Drents museum in Assen. Daar is een grote expositie over Nubië, het land van de zwarte farao’s.

Deze tentoonstelling, die een relatief onbekende beschaving uit de oudheid belicht, sluit aan bij de missie van het Drents Museum: het Drents Museum toont Drenthe een blik op de wereld en biedt de wereld een blik op Drenthe. Het Drents Museum heeft inmiddels een rijke traditie opgebouwd van grote internationale archeologische tentoonstellingen, zoals Het Terracotta Leger van Xi’an (2008), Dode Zeerollen (2012), Maya’s (2016) en Iran-Bakermat van de beschaving (juni 2018).

07.00 uur vertrek vanaf de garage van Mijnders in Melissant
07.15 uur gemeentehuis Middelharnis
07.30 uur busstation Oude-Tonge.
Bij aankomst in Assen is er koffie met gebak en van 11:00 uur tot 17:00 uur is het museum te bezoeken. Het Drents museum is een groot en veelzijdig museum waar je vele uren met gemak door kan brengen.

De kosten voor deze dag naar Assen bedraagt slechts € 50, – per persoon, dit is inclusief busreis, koffie met gebak en de entree. De lunch is voor eigen rekening. Aanmelden kan via www.kcego.nl onder Evenementenaanbod of via [email protected]

Concert – Oranje en Vrijheid
Op zaterdag 13 april is er in de Doopsgezinde Kerk in Ouddorp een muzikale avond met als thema Oranje en Vrijheid. Christelijk Mannenkoor Obadja, onder leiding van Jan Bezuijen, geeft een muzikale avond weg met wat gastoptredens. Denk aan harp, koorzang, samenzanf, gedichten en meer!
De deuren openen om 19.00 uur en het optreden begint ongeveer een half uur later. De entree is gratis, maar na afloop is er wel een collecte.

Bingoavond
De bingocommissie van Stichting ZIJN houdt op zaterdag 13 april een bingoavond voor jong en oud. Er zijn weer mooie prijzen te winnen. Iedereen is vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. De eerste ronde begint om 19.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. De 12 ronden Bingo kosten u € 7,00, dit is inclusief twee koffieronden.

Er zal ook een superronde gespeeld worden voor €1,00. En, wegens succes weer een vluggertje met grote prijs voor €1,00. U kiest natuurlijk zelf waaraan u allemaal meedoet. Het wijkcentrum is rolstoeltoegankelijk. Wilt u meer informatie? Bel dan met 483366.

Natuurexcursie
Leer de natuur kennen met de natuurexcursie ‘Weidevogeltocht in het Volgerland’ op zondag 14 april. Deze wandeltocht start vanaf de parkeerplaats Westhoof, nabij de vuurtoren. Meedoen met de excursie kan al voor € 8,- per persoon en € 7,- voor kinderen.

Reacties