Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: PR Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Kaartmiddag
De plaatselijke commissie Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 10 december a.s. een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Breicafé
Op woensdagavond 12 december is er weer een breicafé in Ons Huis aan de Kaaidijk 26 in Herkingen. Het Breicafe is toegankelijk voor iedereen die van breien en/of handwerken houdt. Alle mogelijke handwerken zoals breien, haken, quilten, borduren enz. zijn prima te doen tijdens het Breicafe. En als je een keer geen zin hebt om te handwerken dan is dat ook prima het gaat tenslotte om de gezelligheid, niets moet alles mag.

Je hoeft ook niet goed te kunnen handwerken er is altijd wel kennis aanwezig. Tijdens het Breicafe kun je ervaringen en tips uitwisselen maar ook gezellig kletsen. De groep staat open voor iedereen: vrouw, man, oud en jong. Laat je inspireren door anderen met wie je je passie deelt voor handwerken, ruil patronen of leer elkaar nieuwe technieken onder het genot van een bakje koffie of thee. Dus houd u van gezelligheid en/of handwerken kom dan gezellig naar ons!

De entree bedraagt € 2,- per persoon, dat is inclusief een koffie of thee met iets lekkers. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Voor meer informatie kan er gebeld worden met Maja van der Sluijs op 06 55 93 24 88.

Wijnproeverij
Woensdag 12 december organiseert de 55+ club om 15.00 uur een wijnproeverij in de Dorpstienden in Ouddorp. De entree voor deze middag bedraagt € 7,- per persoon. Aanmelden is verplicht, dit kan bij de club op woensdagmiddag of bij Joke van Dam tel. 0187 682319. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN e-mail: [email protected]

Vincent Keijmel zorgt ervoor dat u deze middag verschillende wijnen kunt proeven. Over de wijnen geeft hij een korte uitleg; waar ze vandaan komen, van welke druiven ze gemaakt zijn, hoe ze smaken en bij welke gerechten ze gedronken kunnen worden. Bij de wijnen wordt onder andere stokbrood geserveerd.

Kerstbingo met maaltijd
De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 12 december een gezellige Kerstbingo met maaltijd. De middag begint om 14.00 uur. De kosten zijn € 7,50 voor leden en € 12,50 voor niet leden. Opgeven bij Coby Maliepaard, tel. 631814 vóór 5 december. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

Breicafé
Woensdagavond 12 december is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het breicafé is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar [email protected] Gezelligheid maak je met elkaar! De inspiratie krijg je van elkaar!

Filmhuis – Bad Moms 2
Woensdag 12 december wordt de film Bad Moms 2 vertoond in de Rabobankzaal in het Diekhuus in Middelharnis. De film is geschikt voor 12 jaar en ouder en duurt 104 minuten.

In Bad Moms 2 moeten de drie ondergewaardeerde en overbelaste moeders de uitdagingen en verwachtingen van kerstmis tot een goed einde proberen brengen. En deze keer verwelkomen ze de ultieme vijand: hun eigen moeders.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Beneden Zandpad 7, Middelharnis | woensdag 12 december 2018 | 20.00 uur | € 6,50 / Filmhuisleden en CJP € 5,00 | www.hetdiekhuus.nl

Kerstbingo met maaltijd
De plaatselijke commissie van Den Bommel organiseert op donderdag 13 december een kerstbingo met maaltijd voor alle 55 plussers uit Den Bommel. De middag begint om 13.30 uur met de bingo en rond 17.00 uur volgt de maaltijd. De bingo kost € 4,50, de maaltijd € 12,50, komt u naar beide dan kost het € 17,00. Bij deelname aan de maaltijd s.v.p. vóór 7 december a.s. aanmelden bij Janny Kamp (0187) 61 14 53. De middag wordt gehouden in Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Koppelklaverjassen
De Plaatselijke commissie Den Bommel (stichting ZIJN) organiseert op donderdag 13 december een koppelklaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel. De avond is van 19.30 uur tot 22.30 uur. De kosten voor deze avond zijn € 1,75 per persoon. Voor verdere info: Carla Gebraad telefoon: 06-20 10 40 65.

Aanschuifkoor
Donderdag 13 december is er weer een Aanschuifkoor in het Diekhuus. Het Aanschuifkoor staat onder de enthousiaste leiding van Germaine Compier. Zij praat de diverse nummers aan elkaar en zorgt voor muzikale begeleiding. Om mee te doen met het Aanschuifkoor hoef je geen uitstekende zanger of zangeres te zijn; plezier staat voorop!

Het Diekhuus Middelharnis | donderdag 13 december | tijd 14.00 – 15.30 uur | toegang gratis | www.bzhd.nl

Tabletcafé
Vrijdagochtend 14 december 2018 ben je van harte welkom bij het tabletcafé in bibliotheek Oude-Tonge. Hier kun je ervaringen met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit je tablet te halen.

Bibliotheek Oude-Tonge | vrijdag 14 december | tijd 10.00 – 11:30 uur | toegang gratis | www.bzhd.nl

Bingo
Er staat voor vrijdag 14 december weer een nieuwe bingo op het programma. Deze vindt plaats in Ons Dorpshuis aan het Korteweegje in Nieuwe-Tonge. Er worden deze avond 10 ronden gespeeld, plus een superronde aan het einde van de avond. Dat wordt dus een gezellige avond. Meedoen kan al voor € 7,- per boekje.

Vrienden van het Eiland
Afwisselende muziek, mooie kroonluchters en goudgeel gevulde glazen met een schuimkraag. Het gezellige feest ‘De vrienden van’ komt (in speciale vorm) naar Goeree-Overflakkee. In december wordt het Prieel in de Staver gezellig aangekleed en wordt er samen met plaatselijke bands en artiesten ‘de vrienden van’ georganiseerd. Leo Melissant (Leo’s Autoservice) en Peter Wielhouwer (SRGO) hebben samen het initiatief genomen om dit prachtige feest te organiseren. De eilanders slaan de handen ineen om een afwisselend programma en een groot scala aan artiesten neer te zetten.

“Het idee is om een sfeervol event neer te zetten met lokale artiesten, maar ook over grote namen wordt nog gespeculeerd,” laat de organisatie weten en ze hoeven het niet alleen te doen. De lokale band Way Beyond heeft zich namelijk aangesloten bij de organisatie. “Zij zullen een scala aan muziek ten gehore brengen en zelfs samen met o.a. Jeroen van der Boom ook het Nederlandstalige genre vertegenwoordigen.”

Meer informatie

COV Laudando zingt Händel
Zaterdag 15 december zal COV Laudando het bekendste koorwerk van Georg Friedrich Händel uitvoeren in de Grote Kerk aan de Ring in Middelharnis. Het concert begint 19.30 uur en de kerk is open om 19.00 uur. Kaarten koopt u via www.covlaudando.nl of aan de kerk voor het concert. De eerste en tweede rangkaarten gaan erg hard, dus als u een goed plekje wilt, moet u snel zijn!

Meer informatie

Pieter Jouke treedt op in Houten Kaap
Caberatier Pieter Jouke speelt op zaterdag 15 december een try-out van zijn nieuwe show ‘Gloeiende Plaat’ in strandtheater Houten Kaap in Ouddorp.

Jouke is cabaretier en stand-up comedian. Hij maakt ook deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) en excelleerde op de buis bij het oneliners gezelschap van ‘Pieter Jouke dames en heren’ Padoem Patsss (BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio-en TV programma’s o.a. ‘De Taalstaat’ en ‘Zondag met Lubach’. Hij was te zien bij CQC, De slimste mens, Koppensnellers, Het Gesprek en Wat vindt Nederland. Jouke is initiatiefnemer van de Humormarathon voor CliniClowns) en is één van de drie breinen achter Buro renkema (samen met Arjen Lubach en Edo Schoonbeek). De voorstelling gaat begin februari 2019 in première in De Kleine Komedie in Amsterdam.

Strandtheater Houten Kaap | Westerweg 28 | Ouddorp | houtenkaap.nl |Entree: € 15,00 | Aanvang: 20.30 uur | http://www.houtenkaap.nl/programma

Reacties