Beleef de kerst bij het Streekmuseum

Foto: PR Streekmuseum GO

Beleef Kerst door de eeuwen heen op zaterdagmiddag 22 december bij het Streekmuseum. Alleen bij het Streekmuseum beleef je de geschiedenis met een Flakkeese twist!

Ieder jaar organiseert het Streekmuseum in Sommelsdijk een aantal toneelstukken. Zo ook in de maand december. Deze wintervoorstelling is recent geschreven en heeft de titel: Kerst door de eeuwen heen. In de openlucht, tussen de historische huizen van het Marktveld van Sommelsdijk, neemt een groep van meer dan 20 personen de bezoekers mee naar het verleden. Naar Bethlehem, waar het allemaal begon.

Verschillende eeuwen gaan aan de kijker voorbij en elke eeuw heeft zo zijn eigen kenmerken en eigen beleving. Zo spelen er monniken en nonnen. Armen en rijken. Soldaten en mensen in klederdracht. Ieder viert op zijn of haar manier Kerst.

Ervaar Kerst door de Eeuwen heen en laat u met woord en gezang mee terug voeren in de tijd….

Inloop toneelstuk 16:00 uur
Start toneelstuk 16:30 uur tot ongeveer 18:30 uur

In de pauze is verse soep met broodjes te koop. Er staan tenten met verwarming, maar kleed u goed aan. De toegang is gratis. Aan het einde van de voorstelling wordt met de pet rondgegaan. Natuurlijk is het museum zaterdagmiddag geopend voor het kopen van de laatste kerstcadeaus.

Reacties