Ruim half miljoen euro voor behoud sociaal aanbod

Foto: Afbeelding van romanakr via Pixabay

Het corona-steunfonds Behoud Sociaal Aanbod van gemeente Goeree-Overflakkee is opengesteld voor aanvragen. Organisaties kunnen dus weer om steun vragen.

Deze steun is voor culturele instellingen, sportverenigingen en verenigingsgebouwen. Voor hen is er in totaal 542.000 euro beschikbaar. Het geld is bedoeld als extra ondersteuning voor organisaties om in deze lastige tijd het sociale aanbod in stand te houden. Dit geldt alleen voor organisaties zonder winstoogmerk.

Organisaties kunnen een bijdrage vragen uit het steunfonds. Dit kan als ze door de coronapandemie hun inkomsten drastisch zagen dalen. Maar ook als compensatie voor extra gemaakte kosten in de periode van 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2022. Denk hierbij aan innovatie- of aanpassingskosten die door de coronamaatregelen noodzakelijk zijn om in het aanbod te kunnen blijven voorzien.

Regelingen

De gemeente besloot eind februari het steunfonds opnieuw toe te passen. Er zijn vier verschillende regelingen:

  1. Amateur-sportaanbieders
  2. Culturele instellingen
  3. Verenigingsgebouwen met en zonder sportzaal
  4. Overige sociaal-culturele organisaties en afgelaste evenementen georganiseerd door vrijwilligers

Aanvraag

Meer informatie over de verschillende regelingen is te vinden op de website van de gemeente. Daar kun je ook vinden hoe een aanvraag ingediend kan worden. Voor vragen kun je via het algemene telefoonnummer van de gemeente (14 0187) contact opnemen met:

  • Amateur-sportaanbieders: Chantal van der Klooster, e-mail: [email protected]
  • Culturele instellingen: Dianne van de Zande, e-mail: [email protected]
  • Verenigingsgebouwen met en zonder sportzaal: Karen Tanis, e-mail: [email protected]
  • Overige sociaal-culturele organisaties en afgelaste evenementen georganiseerd door vrijwilligers: Annemieke het Jonk, e-mail: [email protected]

Let op, de regeling is alleen voor culturele instellingen, sportverenigingen en verenigingsgebouwen zonder winstoogmerk.

Cookieinstellingen