Een nieuw leerwerktraject tot assistent-kok op GO

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen de kans om een nieuw leerwerktraject tot assistent-kok te volgen.

Onlangs ging de eerste lichting kandidaten aan de slag in het Kasteel van Rhoon. Het opleidingstraject is een initiatief van Restaurant HIT Eten en Drinken. Zij doen dit samen met de gemeenten Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Hellevoetsluis en Nissewaard.

Het doel is om inwoners met een bijstandsuitkering of een afstand tot de arbeidsmarkt op een creatieve manier op te leiden en te motiveren. Daardoor wordt hun kans op een baan groter.

Opleidingstraject en proefplaatsing

De eerste deelnemers aan het leerwerktraject krijgen een opleiding bij het Kasteel van Rhoon. Deze opleiding duurt anderhalve maand. Daarin leren ze de basis van het koken, de verschillende bereidingswijzen, het opmaken van borden en de werkwijze van de keuken. Na de opleiding hebben de studenten twee maanden lang een proefplaatsing bij verschillende restaurants.

Ze sluiten hun opleiding af met een certificaat en getuigschrift. Ook maken ze kans op een arbeidsovereenkomst van zes maanden of langer. De studenten houden tijdens hun opleiding hun uitkering. Zo kunnen ze zich volledig focussen op het leerwerktraject.

Restaurant HIT Eten en Drinken zorgt voor begeleiding

Restaurant HIT Eten en Drinken begeleidt de kandidaten tijdens het leerwerktraject. Het project staat onder supervisie van chef-kok en leermeester Almar Nederveen. Hij is mede-eigenaar van HIT Eten en Drinken. Een van de initiatiefnemers van het leerwerktraject, Diaa Saadeh, is op dit moment kok bij HIT Eten en Drinken. Saadeh heeft ervaring met een proefplaatsing in een Nederlandse keuken.

“Ik woon nu 6 jaar in Nederland,” vertelt Saadeh. “Om de Nederlandse keuken beter te leren kennen heb ik drie maanden stage gelopen. In die periode heb ik veel hulp gehad en veel geleerd. Sindsdien prijzen alle restaurants waar ik heb gewerkt mijn werk als kok.”

Toekomst opbouwen

Saadeh is er dan ook van overtuigd dat hij iets kan betekenen voor de kandidaten van het traject. “Tijdens deze opleiding krijg je de kans om te leren, te groeien en je toekomst op te bouwen. Er is op dit moment een grote behoefte aan koks en assistent-koks. Tegelijkertijd willen mensen werken als kok, maar hebben ze daar nu niet de middelen en de ervaring voor.”

Dit was dan ook het begin van het idee voor Arjan van den Ouden en Almar Nederveen. Zij zijn samen eigenaren van HIT Eten en Drinken. Samen met Diaa Saadeh hebben ze het idee verder uitgewerkt. Zo kunnen ze nu meer mensen helpen hun droom waar te maken. “We kunnen de kandidaten helpen om van hun passie voor koken hun werk te maken.”

Cookieinstellingen