RIVM meldt vandaag 29 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Bianca van Dijk via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van donderdag 6 januari.

Door Sam Fish 

We beginnen met een kleine disclaimer. Op het dashboard spreek het RIVM namelijk van een storing. Ze schrijven het volgende: Door een technische storing in de datastroom zijn de meldingen niet volledig doorgekomen naar het RIVM. De cijfers omtrent de meldingen die vandaag worden weergegeven zijn daarom mogelijk een onderrapportage van het werkelijke aantal meldingen.

Met dat in het achterhoofd kijken we naar de cijfers van vandaag. Zo zijn er landelijk 24.700 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 160 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 18.887 besmettingen per dag. Daar zitten we dus ruim boven. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 12 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is vandaag een daling te zien. In 24 uur tijd zijn er 29 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland. Dat waren er gisteren nog 73. Of deze cijfers ook verkeerd zijn door de storing is niet bekend. Dat merken we pas met de cijfers van morgen. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 40 besmettingen per dag. Daar zitten we door de daling weer eens onder.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Een update vanuit het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Zij melden dat er op dit moment 1551 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. Dat zijn er 93 minder dan gisteren. Van hen liggen 429 patiënten op een intensive care-afdeling in Nederland (419) en Duitsland (10). Dat zijn er 30 minder dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen nog 1122 mensen. Dat zijn er 63 minder dan gisteren.

Cookieinstellingen