De Hersenstichting zoekt nog nieuwe collectanten

Foto: PR Hersenstichting Nederland

De laatste collecte van januari en de eerste van februari is voor de Hersenstichting. Deze loop van 31 januari tot en met 5 februari. Maar er zijn nog collectanten nodig.

Eén op de vier mensen heeft een hersenaandoening. Denk bijvoorbeeld aan dementie, een beroerte, parkinson of hersenletsel na een ongeluk. Het aantal mensen met een hersenaandoening blijft ook stijgen. En voor de meeste aandoeningen zijn nog geen behandelingen om het te vertragen of stoppen.

Patiënten moten dus leren omgaan met de zichtbare en onzichtbare gevolgen ervan.

Collecteren is nodig

Dat moet stoppen, want een hersenaandoening zet je leven op z’n kop. En vroeg of laat raakt het ons allemaal. Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen. Voor iedereen. Om tot die oplossingen te komen moet er veel onderzoek gedaan worden. En daarvoor is geld nodig.

Dat is precies waar de collectanten komen kijken. Zij zijn onmisbaar als het gaat om het ophalen van geld. Iets zo klein en simpel als het aanbellen en vragen om een donatie kan uiteindelijk levens gaan redden. Als iedere Nederlander maar 50 cent zou geven aan een collectant is er een geweldig bedrag om mee aan de slag te kunnen.

In een paar uurtjes kun je als collectant dus al een verschil maken. Zo kun je zelf een verschil maken voor de 4 miljoen mensen met een hersenaandoening. Wil jij collectant worden voor de Hersenstichting? Of wil je meer informatie? Kijk dan op de website van de Hersenstichting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen