RIVM meldt vandaag 47 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Christo Anestev via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van maandag 22 november.

Door Sam Fish 

Landelijk is er een aardige stijging te zien. Sinds gisteren zijn er maar liefst 23.066 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 2349 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 21.599 besmettingen per dag. En volgens het dashboard zijn er vandaag 29 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee zijn we gelukkig weer iets gezakt. Niet heel veel, maar elke daling is een daling. In de laatste 24 uur zijn er op het eiland 47 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er nog steeds aardig veel, maar het zijn er in ieder geval 13 minder dan gisteren. Toen kwamen er namelijk 60 nieuwe besmettingen binnen op het eiland. Het wekelijks gemiddelde is vandaag gestegen tot 52 besmettingen per dag. Daar zitten we nu dus weer even onder.

LCPS 

Er liggen op dit moment 2430 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding zijn dat er maar liefst 114 meer dan gisteren. Van hen liggen 470 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 4 meer dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 1960 mensen. Dat zijn er 110 meer dan gisteren.