Doe de Sinterklaasspeurtocht van het Streekmuseum!

Foto: PR Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Het coronavirus mag dan nog steeds onder ons zijn, de Sint geeft gewoon een manier gevonden om naar Goeree-Overflakkee te komen. En zoals elk jaar slaapt hij weer in de bedstede van het museum.

De Sint wordt natuurlijk ook een dagje ouder. Het is dan niet altijd even goed voor zijn nachtrust om te logeren in het Pietenhuis. De bedstede van het Streekmuseum in Sommelsdijk is dan een goede plek. Het museum heeft dan ook speciaal voor deze gelegenheid haar naam tijdelijk omgedoopt tot ‘Het huis van Sinterklaas’.

Cadeautjes kwijt

Maar het blijkt dat het niet altijd rozengeur is in het museum. Hij wordt namelijk gestoord door zijn Kruukplaetjes Piet. Er is grote paniek, de Piet is namelijk de cadeautjes voor de kinderen kwijt! Wat een domme Kruukplaetjes Piet! Sinterklaas besluit hem te helpen zoeken naar de cadeautjes. Maar waar zijn ze toch gebleven?

Wil jij weten hoe dit afloopt? Bekijk dan de video onderaan dit bericht!

Speurtocht

Ben jij wel goed in het opspeuren van dingen? Dan is de Sinterklaasspeurtocht echt iets voor jou! Deze is vanaf nu verkrijgbaar in de museumwinkel in Sommelsdijk. De tocht duurt ongeveer 30 minuten en is in de directe omgeving van het museum. De speurtocht is vooral erg leuk voor kinderen.

Ga je verkleed als Sint of Piet op pad voor de speurtocht? Maak dan een foto en stuur deze naar [email protected]. De leukste foto wint een prijs! En dat is nog niet alles. Ook onder de goede oplossingen van de speurtocht wordt een prijs verloot.

Streekmuseum

De museumwinkel is elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag geopend tot aan het einde van het jaar. Je kunt op deze dagen ook een bezoekje brengen aan het museum. Uiteraard zijn de richtlijnen van de overheid van toepassing.

De puzzeltocht kost slechts € 2,50 per kind. Aan het einde krijgen de kinderen een Sinterklaaspen en wat lekkers cadeau. De antwoorden van de tocht zijn tot en met 5 december in te leveren bij het Sinterklaashuis. En op woensdagmiddag 1 december zou je de Sint en Kruukplaetjes Piet wel eens tegen kunnen komen. Ze lopen dan vanaf 13.00 uur rond bij het museum.