RIVM meldt 60 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Het RIVM heeft het corondashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van zondag 21 november.

Door Sam Fish 

Via het dashboard meldt het RIVM dat er vandaag 20.717 nieuwe besmettingen zijn gemeld. Dat zijn er 1156 minder dan gisteren, wat erg goed nieuws is. En met die daling zitten we ineens onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 21.059 besmettingen per dag. Dat betekent overigens helemaal niets voor het verloop van het virus. Het belangrijkste is dat de daling blijft doorzetten. Volgens het coronadashboard zijn er sinds gisteren ook 11 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee helaas geen daling. Hier is juist een aardige stijging te zien ineens. Sinds gisteren zijn er namelijk 60 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland. Dat zijn er 17 meer dan gisteren. Het is geen record, dat staat op 72 besmettingen in 24 uur tijd. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 48 besmettingen per dag.

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft ook een update gedeeld. Zij melden dat er op dit moment 2316 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er 99 meer dan gisteren. Van hen liggen 466 patiënten op een intensive care-afdeling, wat er 34 meer zijn dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen nu 1850 mensen. Dat zijn er 65 meer dan gisteren.