RIVM meldt vandaag 51 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Bianca van Dijk via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van donderdag 18 november.

Door Sam Fish 

Wederom staat er nog steeds een disclaimer op de website. Door de storing van afgelopen weekend zijn er nog steeds restmeldingen bij de cijfers van vandaag. De cijfers vallen dus hoger uit dan ze in werkelijkheid zijn. Houd daar rekening mee bij de onderstaande cijfers.

Voor heel Nederland zijn er vandaag 23.680 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 2851 meer dan gisteren. Toen werden er namelijk bijna 21.000 besmettingen gemeld in 24 uur tijd. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 18.002 besmettingen per dag. Volgens het coronadashboard zijn er vandaag 34 mensen overleden (gemeld) aan de gevolgen van het coronavirus. Het kan zijn dat deze mensen al eerder deze week zijn overleden, maar dat ze nu pas gemeld zijn.

Op Goeree-Overflakkee is gelukkig een kleine daling te zien. Gisteren was er een nieuw record als het gaat om het aantal besmettingen in 24 uur tijd. Met 72 nieuwe besmettingen waren het er nog nooit zoveel op het eiland. Vandaag dus weer iets lager, gelukkig, maar nog wel een hoop nieuwe besmettingen. Tussen woensdag 10.00 uur en vanmorgen 10.00 uur zijn er namelijk 51 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland. Dat zijn er dus 21 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 37 besmettingen per dag.

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft ook een update gedeeld. Volgens hen liggen er op dit moment 2110 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 33 meer dan gisteren. Van hen liggen 413 patiënten op een intensive care-afdeling, dat zijn er 11 meer dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen nu 1697 mensen. Dat zijn er 22 meer dan gisteren.