RIVM meldt tocht weer 8 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van vrijdag 8 oktober.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland zijn er sinds gisteren 2790 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er weer 30 meer dan gisteren. Geen enorme stijging, maar toch wel weer omhoog. Het wekelijks gemiddelde is ook gestegen, dat staat voor vandaag op 2037 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee is ook een stijging te zien. Hier zijn er vandaag 8 nieuwe besmettingen bijgekomen volgens het RIVM. Die krijgen de cijfers door van de GGD’en in Nederland. Gisteren waren dat slechts 2 besmettingen in 24 uur tijd, dat zijn er dus 6 meer. Het wekelijks gemiddelde is ook op het eiland gestegen, dat staat voor vandaag op 5 besmettingen per dag.

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding meldt dat er op dit moment nog 469 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er net zoveel als gisteren. Toch zijn er wel wat verschuivingen te zien. Op de intensive care-afdelingen liggen nu namelijk nog 130 coronapatiënten, dat zijn er 2 meer dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen zijn sinds gisteren twee mensen minder te vinden. Daar liggen vandaag namelijk nog 339 mensen.