Streekmuseum komt met nieuwe autopuzzeltocht!

Foto: PR Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee komt op zaterdag 16 september met een nieuwe autopuzzeltocht over het eiland. Deze is vanaf 10.00 uur verkrijgbaar.

Het is weer een mooi vormgegeven boekje vol eilandwetenswaardigheden. Dit alles word afgewisseld met puzzels, raadsels en zoekopdrachten. En als je hem liever fietsend doet dan met de auto? Dat kan ook met deze tocht!

De tocht sluit mooi aan op de Maand van de Geschiedenis die deze oktober wordt gehouden. Het thema van deze editie is ‘Aan het werk’. Je gaat aan het werk met de mooie tocht. En ook het museum is aan het werk gegaan. Zij zorgen namelijk weer voor heerlijke lekkernijen voor onderweg.

Puzzels, raadsels en weetjes

Leer op Stad aan ’t Haringvliet een aap bidden. Los in Nieuwe-Tonge het tramraadsel op. Voorzie Dirkslandse families van drinkwater. En wat verbergen de flamingo’s in de haven van Battenoord? Reis vanaf 16 oktober over verlaten dijken en langs vergeten weggetjes om nog meer over ons mooie Goeree-Overflakkee te weten te komen. Maar, mét een knipoog: ’t mot oak leuk blûûven, eey!

Praktische informatie

De verkoop start op zaterdag 16 oktober bij het Streekmuseum in Sommelsdijk. De verkoop van de tocht en de lekkere hapjes beginnen om 10.00 uur. De puzzeltocht kost € 5,50 per boekje, vooraf reserveren is niet nodig. Je kunt de tocht ook starten wanneer je wilt, ook na 16 oktober.

De route is 65 kilometer lang en kan ook in deze worden gereden. De tocht is geschikt voor eilanders én mensen van de overkant. Iedereen vanaf 10 jaar kan gewoon meedoen. Lever na afloop het deelnamestrookje in bij het museum. Wie weet win je wel een pakket met eilandproducten van het Streekmuseum!

Zin in wat lekkers tijdens de tocht?

Het museum verzorgt op 16 oktober ook de lekkernijen voor onderweg. Dit zijn hapjes van het eiland, maar ook van andere eilanden. De vrijwilligers vroegen zich namelijk af wat er op andere eilanden werd gegeten. Daarom maakten zij: Skúffukaka (IJsland), chestercake (Ierland), fidjós de banana (Kaapverdië), imqaret (Malta) en daktyla ofwel vrouwenvingers (Cyprus). De hapjes zijn uiteraard ook zonder puzzeltocht verkrijgbaar.

Aanbieding

Besteedt u zaterdag 16 oktober meer dan € 20,- bij het museum? Dan ontvang je gratis een boekje uit de wandelpuzzeltochtenserie van het museum ter waarde van € 5,50. Je mag zelf kiezen! Met uw aankoop steunt u het Streekmuseum Goeree-Overflakkee.