RIVM meldt 12 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Wilfried Pohnke via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van woensdag 6 oktober.

Door Sam Fish 

Op landelijk gebied zijn de cijfers redelijk gelijk gebleven. Vandaag zijn er bij het RIVM 1929 nieuwe besmettingen doorgegeven, gisteren waren dat er 1932 in 24 uur tijd. Dat zijn er dus slechts 3 minder. Wel zit het nog steeds boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 1738 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee is echter een aardige stijging te zien. Sinds gisteren zijn er hier namelijk maar liefst 12 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 8 meer dan gisteren, toen waren het er vier. Het is dan ook geen verrassing dat we boven het wekelijks gemiddelde zitten. Dat staat voor vandaag op 4 besmettingen per dag.

LCPS 

Volgens het LCPS liggen er vandaag 481 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er slechts 2 minder dan gisteren. Van hen liggen 134 patiënten op een intensive care-afdeling, dat zijn er 2 meer dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment nog 347 mensen. Dat zijn er dan weer 4 minder dan gisteren.