Springend de herfstvakantie door in de Staver

Foto: Ellen van den Doel

De herfstvakantie komt al rap dichterbij en dat betekent dat ook de springdagen weer voor de deur staan. Spring je mee?

De Staver in Sommelsdijk is dé plek voor één van de populairste en grootste gymsportevenementen van het land. Eén groot springfeest op verschillende dagen met in totaal ruim 3000 deelnemers. Dat zijn de Springdagen.

Doen, leren, springen

De springdagen zijn er voor kinderen vanaf 6 jaar. Hier kunnen zij zich onder deskundige leiding uitleven op allerlei soorten en maten trampolines, springtoestellen, trapezes en nog veel meer. Alles staat bij elkaar opgesteld in een ruime zaal. Er wordt niet alleen gesprongen, maar er is nog veel meer te doen. Zo kun je handboogschieten, tokkelen, klimmen, bowlen, lekker eten en zwemmen.

Tijdens de springdagen worden de kinderen ingedeeld in groepen. Deze groepen hebben een vooraf opgesteld programma voor de dag. Zo komt iedereen sowieso bij elk onderdeel terecht. Deelnemers krijgen tussendoor een lekkere lunch aangeboden in de eetzaal van de Staver.

Al 19 jaar

De springdagen worden al sinds 2002 elk jaar georganiseerd. Het staat dan ook al jaren bekend als hét evenement voor kinderen. Jaarlijks doen ruim 3000 kinderen mee, verspreid over de herfst- en kerstvakantie. En elk jaar opnieuw levert het weer veel blije gezichten op.

Het springen wordt begeleid door gediplomeerde leiding van Turn2Move. Bij het zwembad is er toezicht van de zweminstructeurs van de Staver. Het klimmen en tokkelen wordt aangestuurd door twee ervaren instructeurs. En ook het handboogschieten staat onder toezicht van een ervaren instructeur.

Spring je mee?

En nu kun je weer meedoen. Via turnclub Turn2Move kunnen kinderen van 6 tot 16 jaar zich lekker uitleven in de vakantie. Ze hoeven daarvoor geen lid te zijn van de turnclub. Wel moeten ze goed uitgeslapen aan de dag beginnen en heel veel zin hebben in de activiteiten. De springdagen vinden dit jaar plaats op donderdag 21 en vrijdag 22 oktober.

Aanmelden voor de springdagen is verplicht, dit kan via de website van Turn2Move. Deelname kost 19 euro per persoon, dit is inclusief het eten. Ouders kunnen zich ook aanmelden om een groepje te begeleiden. Ouders eten dan gratis mee.