RIVM meldt één nieuwe besmetting op het eiland

Foto: Afbeelding van Bianca van Dijk via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van maandag 4 oktober.

Door Sam Fish

We blijven schommelen met de cijfers. Dan weer iets erbij, dan weer iets vandaag. En dat eerste is vandaag aan de hand. In de afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 1648 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 28 meer dan gisteren. Wel zitten we nog onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 1691 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee zijn we daarentegen weer gedaald. Vandaag is er namelijk slechts één nieuwe besmetting gemeld op het eiland. Gisteren waren dat er nog 3, dus dat zijn er twee minder. Het is dan ook niet vreemd dat we weer netjes onder het wekelijks gemiddelde zitten. Dat staat voor vandaag op 4 besmettingen per dag.

LCPS 

Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding liggen er vandaag nog 454 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er weer 4 meer dan gisteren. Van hen liggen 128 patiënten op een intensive care, dat zijn er 3 minder dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen nog 326 mensen. Dat zijn er 7 meer dan gisteren.