Collecterooster Goeree-Overflakkee oktober

Foto: PR Hersenstichting Nederland

Het is altijd maar weer een vraag of de collecte aan de deur échte collecte is. Dan is het handig om een lijstje paraat te hebben. Daarom publiceren we elke maand een overzichtje van de komende collectes.

Door Sam Fish

Het volledige jaarrooster is makkelijk te vinden op www.cbf.nl. Hier op Goeree-Overflakkee.Nieuws.nl plaatsen we gewoon elke maand een duidelijk overzicht. Met deze aankondiging weet je dus precies of, waar en welke collectanten er aan de deur kunnen komen.

Collecteren

Voel je nooit verplicht de deur te openen als het buiten al donker is. Als je het niet vertrouwt, neem dan geen risico. Je bent uiteraard ook niet verplicht om geld te geven, maar dat hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen. Wees altijd op je hoede voor babbeltrucs!

Gezien de situatie met het coronavirus kan het natuurlijk zijn dat je het niet helemaal vertrouwt. Veel collectes zijn uitgerust met een QR-code om zo heel makkelijk contactloos te collecteren. Maar uiteraard ben je tot niets verplicht!

Dierenbescherming

Van zondag 3 tot zaterdag 9 oktober komen er collectanten langs de deur voor de Dierenbescherming. Dit is een organisatie die zich, de naam zegt het al, inzet voor de bescherming van dieren. In 2018 had deze stichting een achterban van zo’n 150.000 leden, donateurs en vrijwilligers. Daarmee is het de grootste Nederlandse organisatie die zich primair richt op dierenwelzijn.

Nederlandse Brandwonden Stichting

Van zondag 10 tot en met zaterdag 16 oktober gaan duizenden vrijwilligers met de collectebus langs de deuren voor de Nederlandse Brandwonden Stichting. Zij maken hét verschil voor brandwondenslachtoffers. De opbrengst van de collecte wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek, lotgenotencontact, preventie en de brandwondenzorg.

Vrije periode

Van zondag 17 tot en met zaterdag 23 oktober geldt er een vrije periode op het eiland. Deze week is het herfstvakantie en staan er geen collectes op het programma. Deze worden vrijwel nooit ingepland tijdens vakanties omdat dan niet iedereen thuis is. Toch kan het voorkomen dat er iemand aan de deur komt om te collecteren. Dat het niet is aangekondigd betekent niet dat het ook meteen nep is. Bent u niet zeker of de persoon aan de deur te vertrouwen is? Neem dan contact op met de organisatie waar ze van zeggen te zijn. U kunt ook contact opnemen met de politie als u het niet vertrouwt.

MAF Nederland

Van zondag 24 tot en met zaterdag 30 oktober wordt er gecollecteerd voor MAF Nederland. MAF is er voor mensen die in afgelegen gebieden leven. Met 130 vliegtuigen en communicatiemiddelen maakt MAF hen bereikbaar voor hulp en het evangelie. Meer dan 1000 organisaties doen dankzij MAF sneller, efficiënter er veiliger hun werk.