RIVM meldt 5 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van zondag 19 september.

Door Sam Fish 

In heel Nederland zijn er voor vandaag 1694 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is een mooie daling, gisteren waren dat er namelijk 357 meer. En daarmee zitten we weer netjes onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor Nederland voor vandaag namelijk op 2015 besmettingen per dag.

En op Goeree-Overflakkee is er een minimale daling te zien helaas. In 24 uur tijd zijn er hier namelijk 5 nieuwe besmettingen gemeld en dat waren er gisteren nog 4. Dat is er dus één meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde is ook weer iets gestegen. Dat stond gisteren nog op 2 besmettingen per dag, vandaag staat het op 3.

LCPS 

Ook het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft een update gedeeld. Zij melden dat er op dit moment 559 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er 8 meer dan gisteren. Deze patiënten zijn verdeeld over twee afdelingen, de reguliere COVID-afdelingen en de intensive care. Op die laatste liggen op dit moment 195 coronapatiënten, dat zijn er 3 meer dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen worden nu 364 mensen verzorgd, dat waren er gisteren 5 minder.