Geen enkele nieuwe besmetting op Goeree-Overflakkee

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de cijfers van woensdag 15 september.

Door Sam Fish

Landelijk is er helaas weer een stijging te zien in de cijfers. In 24 uur zijn er bij het RIVM 2402 nieuwe besmettingen gemeld voor Nederland. Dat zijn er 361 meer dan gisteren. En daarmee zitten we landelijk ook meteen weer boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 2220 besmettingen per dag.

Voor Goeree-Overflakkee is er echter wel goed nieuws te melden. Sinds gisteren is er namelijk geen enkele nieuwe besmetting binnengekomen bij het RIVM vanaf het eiland. Op het coronadashboard wordt ook niet gesproken van een storing, dus dit is oprecht goed nieuws. Het kan dan ook niet anders dat we vandaag onder het wekelijks gemiddelde zitten met de cijfers. Dat gemiddelde staat voor vandaag op 3 besmettingen per dag.

LCPS 

Ook het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft een update gegeven. Zij laten elke dag weten hoe het ervoor staat in de ziekenhuizen als het gaat om coronapatiënten. Vandaag liggen er volgens hen 600 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 35 minder dan gisteren. Van hen liggen op dit moment 200 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 3 minder dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen nu 400 mensen, dat waren er gisteren nog 32 meer.