RIVM meldt 3 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Benzoix

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zondag 29 augustus. Het dashboard is door iedereen te bekijken via coronadashboard.rijksoverheid.nl.

Door Sam Fish

Voor heel Nederland zijn er vandaag 2342 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 152 minder dan gisteren, wat erg mooi is. We zitten daarmee ook weer onder het wekelijks gemiddelde, dat staat voor vandaag op 2562 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er ook weer 36 nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat waren er gisteren nog eens 30 meer.

Op Goeree-Overflakkee blijven we met een minimale stijging redelijk gelijk. In 24 uur tijd zijn er op het eiland 3 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is er slechts één meer dan gisteren. En we zitten nog steeds onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 5 besmettingen per dag.

LCPS

Op dit moment liggen er in Nederland 642 coronapatiënten in het ziekenhuis. Dat zijn er 3 minder dan gisteren, ondanks dat er 36 bij zijn gekomen. Van hen liggen 224 patiënten op de intensive care, dat aantal is hetzelfde gebleven. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen nu 418 patiënten.