Pas op voor nieuwe oplichtingsberichten via SMS

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Criminelen proberen op allerlei manieren om aan je geld te komen of om je te hacken. En er is weer een nieuwe manier: SMS.

Al aardig wat mensen hebben inmiddels een SMS bericht gehad met daarin de melding dat je een voicemailberichtje hebt ontvangen. Vervolgens staat in de SMS dat je op de link moet klikken om het bericht te beluisteren. Trap hier niet in! Klik niet op de link en verwijder voor de zekerheid het bericht.

Voicemail werkt niet op deze manier. Ten eerste verstuurt voicemail geen berichten vanuit een 06-nummer. Ten tweede verstuurt voicemail ook geen link waarop je moet klikken om het ingesproken bericht te beluisteren. Zij sturen een melding dat er een bericht is achtergelaten, het nummer dat het heeft achter gelaten en het nummer dat je moet bellen om het te kunnen beluisteren.

Fraude 

Dit is een nieuwe manier van oplichting/fraude. Je kunt door worden gestuurd naar frauduleuze websites! Dit bericht kan in verschillende versies worden verstuurd. Het is daarom belangrijk nooit op een link te klikken die je niet vertrouwt. Een voorbeeld van zo’n link die als SMS wordt verstuurd staat hieronder vermeld.

SMS fraude voicemail