Je kunt je laten prikken zonder een afspraak te maken!

Foto: QPhoto

Op alle priklocaties van GGD Rotterdam-Rijnmond kun je nu zonder afspraak binnen lopen om je te laten prikken tegen het coronavirus.

Op de meeste locaties kun je binnenlopen van maandag tot en met zaterdag. De locaties zijn geopend van 9.00 tot 16.00 uur. Sommigen zijn op zondag ook open van 10.00 tot 17.00 uur. Om zeker te zijn van de openingstijden kun je een locatie naar keuze ook vooraf even bellen.

Voor een prik zonder afspraak kun je terecht bij de locaties die nog open zijn. Onderaan dit bericht vind je een overzicht van alle locaties. Let op, sommige locaties zijn niet alle dagen open of sluiten binnenkort.

Welk vaccin?

Op de meeste locaties wordt geprikt met het vaccin van BioNTech/Pfizer. Op Katendrecht wordt ook geprikt met het Janssen vaccin. Vanaf 23 augustus gebeurt dit ook op de priklocatie Schuttersveld in Rotterdam. Je kunt daar zelf aangeven welk vaccin je wenst te krijgen. Met het vaccin van Janssen ben je in één keer klaar.

Tweede prik zonder afspraak

Je kunt ook je tweede prik krijgen zonder een afspraak te maken. Er moeten wel 21 dagen tussen de eerste en tweede prik zitten. Dat is in ieder geval het geval bij het vaccin van Pfizer. Voor het Moderna-vaccin moet je 28 dagen wachten. Dat vaccin kun je alleen nog krijgen in Ridderkerk.

Let goed op dat de locatie waar je de prik krijgt, ook het juiste vaccin geeft.

Duurt het langer zonder afspraak?

Als je zonder afspraak komt prikken, kan het zijn dat je even moet wachten. Dat is vooraf niet in te schatten, het is gewoon een kwestie van kijken hoe lang de rij is op dat moment. Mensen moeten geregistreerd worden op de locatie. Dat kan dus iets langer duren. De GGD vraagt om begrip hiervoor, zo kunnen ze iedereen zo goed mogelijk helpen.

Waar kun je terecht

Zoals gezegd kun je op diverse plekken zomaar naar binnen lopen om je vaccinatie te krijgen. Let wel op. Op Goeree-Overflakkee is geen prikstraat meer, hier kun je dus niet terecht. Van onderstaande locaties gaan er twee binnenkort dicht. Dat zijn de locaties op de kade van het SS Rotterdam en die in Vlaardingen. Deze locaties sluiten vanaf zondag 22 augustus.

GGD priklocatiespriklocaties GGD