Voor de tweede dag op rij 4 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Pixabay; 15734951

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van donderdag 12 augustus.

Door Sam Fish

In de landelijke cijfers is een stijging te zien. In 24 uur zijn er namelijk 2614 nieuwe besmettingen gemeld, gisteren waren dat er 2155. Dat zijn er vandaag dus 459 meer dan gisteren. Dit komt echter doordat er gisteren een storing was. Alle cijfers die toen niet binnen kwamen, zijn er vandaag bij opgeteld. Dit is wat het RIVM erover zegt op het dashboard: “Door een eerdere storing zijn op woensdag niet alle meldingen ontvangen. De achterstanden komen er vandaag bij. Daardoor vallen de dagcijfers vandaag hoger uit dan werkelijk.”

Het wekelijks gemiddelde ligt voor Nederland vandaag op 2371 besmettingen per dag. Door de storing van gisteren zitten we daar vandaag dus boven.

Op Goeree-Overflakkee zijn de cijfers echter hetzelfde als gisteren. Toen werden er op het eiland 4 nieuwe besmettingen gemeld en dat is vandaag weer het geval. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 5 besmettingen per dag.

CuraMare 

Het is vandaag donderdag en dat betekent dat er morgen als het goed is weer een nieuwe coronakaart wordt gepubliceerd vanuit CuraMare. De zorgorganisatie deelt met die kaart de situatie per locatie als het gaat om het coronavirus. En dus kijken we nog heel even terug naar de kaart van vorige week vrijdag. Daarop is te zien dat er op dat moment nog drie coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland lagen.

CuraMare coronakaart 6 augustus