Zesdelige boekenserie speelt zich af op het eiland

Foto: Glaude Publishing

Dat het eiland een mooie en inspirerende locatie is, dat weten we hier allemaal wel. Maar ook schrijfster Tica Peeman is daarvan op de hoogte.

Tica heeft namelijk een boekenreeks geschreven die plaatsvindt op Goeree-Overflakkee. Het gaat om de reeks ‘Mooie Moorden’. De reeks bestaat uit zes boeken met Zoë Janssen in de hoofdrol. Zoë is een sterke persoonlijkheid die woont op Goeree-Overflakkee. Ze is hier ook werkzaam als rechercheur en profiler in opleiding. In elk boek lost ze een zaak op. Maar ondertussen wordt ze op de huid gezeten door onstapte tbs’er Sven van der Linden. Hij speelt een mysterieus kat-en-muisspel met Zoë.

Beetje bij beetje wordt Zoë steeds meer gedwongen de ultieme confrontatie met Sven aan te gaan.

De route

De zes Mooie Moorden-boeken waren in eerste instantie alleen beschikbaar als e-books en luisterboeken. Maar de serie werd meteen de bestverkochte Nederlandse Kobo original. Tot nu toe heeft het een gemiddelde waardering van 4,5 van de 5 sterren en meer dan 50.000 downloads.

Vanwege het ongekende succes is het tijd om uit te breiden en nieuwe lezers aan te spreken. En dus komen alle boeken nu ook uit als paperbacks. Deze zomer komt er elke maand een nieuwe titel uit. Zo hoef je dus niet lang te wachten om verder te lezen over het avontuur van Zoë.

Over de schrijfster

Tica Peeman, als schrijfster bekend als Tica Morgan, groeide op op Goeree-Overflakkee. Na haar studie begon ze haar loopbaan bij de politie en werd later ondernemer. Haar liefde voor het politievak is echter nooit verdwenen. In 2018 besloot ze haar droom te verwezenlijken: fictie schrijven. Dit deed ze naast al haar andere werk.

Verschijning van de boeken

De eerste drie boeken van de zesdelige serie zijn al gepubliceerd. Deze kwamen uit in mei, juli en augustus. De volgende drie komen er dus ook al snel aan. Deel 4 komt op 10 september, deel 5 op 1 oktober en het laatste deel verschijnt op 12 november. Alle boeken zijn online te koop. Maar ook bij de Bruna in Ouddorp en boekhandel Dekker & Van Esbroek in Middelharnis liggen de boeken op voorraad. Lokaal kopen kan dus ook!