RIVM meldt vandaag 4 nieuwe besmettingen op GO

Archieffoto van een coronatest
Foto: PR GGD/Gemeente Goeree-Overflakkee

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste cijfers. We kijken naar de gegevens van zondag 8 augustus.

Door Sam Fish 

Landelijk is er een daling te zien. Zo zijn er in de afgelopen 24 uur 2347 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 101 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde ligt voor het hele land vandaag op 2595 besmettingen per dag. Daar zitten we dus netjes onder.

Op Goeree-Overflakkee is een minimale stijging te zien. Hier zijn namelijk sinds zaterdagochtend 10.00 uur 4 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is er slechts één meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor het eiland nog steeds op 5 besmettingen per dag. Daar zitten we dus gelukkig nog onder.

Storing 

Die cijfers klinken heerlijk natuurlijk, want elke daling is fijn. Maar er zit wel een kleine maar aan. Het RIVM meldt namelijk dat ze last hebben van een technische storing. Op het coronadasboard staat het volgende bericht:

Door een technische storing zijn de meldingen en de teststraten-data niet volledig ontvangen door het RIVM. De cijfers die vandaag worden weergegeven zijn daarom mogelijk een onderrapportage van het werkelijke aantal meldingen.

Hopelijk worden de cijfers in de komende dagen weer rechtgetrokken. Dat betekent dus wel dat die iets hoger uit kunnen vallen.