Nieuwe dienstregeling openbaar vervoer op het eiland

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Vanaf zondag 29 augustus rijden de Connexxion bussen volgens een nieuwe dienstregeling. Dit geldt voor Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard.

De dienstregelingen worden beter afgestemd op de vervoervraag die verwacht wordt. Op sommige momenten is meer vervoer gewenst. En op andere momenten kunnen minder ritten geboden worden. Er blijft altijd een goed reisalternatief en voldoende capaciteit voor reizigers. Zo meldt Connexxion op haar website.

Veranderingen voor het eiland

Er gaan in totaal acht dingen veranderen. Daarvan hebben er slechts drie direct effect op het eiland. Daarbij gaat het om lijn 104 Renesse – Ouddorp – Hellevoetsluis – Spijkenisse. Deze lijn gaat op zaterdag overdag van één keer naar twee keer per uur op het traject Ouddorp – Hellevoetsluis.

De andere verandering gaat over lijn 436 Stellendam – Dirksland – Middelharnis – Rotterdam Zuidplein. Ook op deze lijn gaat er op zaterdag twee keer in het uur een bus rijden. Op dit moment rijdt er slechts één bus per uur.

De rit met vertrek om 6.54 uit Oude-Tonge naar Rotterdam vervalt. Het alternatief is een rit op lijn 436 van Dirksland – Middelharnis via Oude-Tonge naar Rotterdam op dezelfde tijd.
In de middag vervallen de korte ritten Rotterdam Zuidplein – Oude-Tonge en vice versa. Alternatief zijn de lange ritten Rotterdam – Oude-Tonge – Middelharnis die twee minuten later vertrekken.

Scholierenlijnen

Op de scholierenlijnen wijzigen de vertrektijden van sommige ritten om beter aan te sluiten op de schooltijden. Op sommige lijnen rijden in de ochtend minder bussen, dus geen twee bussen tegelijkertijd. Het kan hierdoor drukker zijn in de bus.

Alle aanpassingen

Reis je nog verder buiten het eiland en wil je weten of de andere wijzigingen ook effect hebben op jouw reis? Check dan alle veranderingen op de website van Connexxion. De nieuwe dienstregeling gaat in vanaf zondag 29 augustus. Als het goed is zijn de wijzigingen ook al zichtbaar in de reisplanner.