Halvering in de coronacijfers op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de cijfers van zondag 25 juli.

Door Sam Fish

Er is een mooie daling te zien vandaag. Voor Nederland zijn er 4665 nieuwe besmettingen gemeld in één dag tijd. Dat zijn er 658 minder dan gisteren, toen waren het er 5323. Het wekelijks gemiddelde ligt op 6454 besmettingen per dag. Op Goeree-Overflakkee is de daling ook goed te zien. Hier zijn in 24 uur tijd 15 nieuwe besmettingen gemeld, dat is een halvering vergeleken met gisteren. Het wekelijks gemiddelde voor het eiland ligt vandaag op 17 besmettingen per dag. Daar zitten we dus weer onder, gelukkig.

Een kleine disclaimer is overigens wel op z’n plaats. Op zondag en maandag zijn de cijfers iets lager dan normaal. Dat wordt de komende dagen ingehaald. Toch is de daling al een aantal dagen ingezet, dus heel veel zal het niet afwijken.

CuraMare 

Vandaag helaas geen nieuwe coronakaart vanuit zorgorganisatie CuraMare. Op hun website laten ze weten dat er deze vrijdag en volgende week vrijdag geen nieuwe kaart publiceren. Dat doen ze deze weken op maandag 26 juli en 2 augustus. Daar moeten we dus nog even op wachten.

Het RIVM meldt echter wel dat er in de laatste 24 uur een nieuwe coronapatiënt is opgenomen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.

coronakaart 16 juli