Ellen Nijssen gekozen tot lijsttrekker van de VVD

Foto: VVD Goeree-Overflakkee

Ellen Nijssen (52) is door de VVD-leden gekozen tot nieuwe lijsstrekker van de partij op Goeree-Overflakkee.

Het bestuur had haar voorgedragen en dit advies werd daarop door de leden unaniem aangenomen. “Ik ben ontzettend blij dat de leden mij steunen als lijsttrekker,” laat ze weten. “De afgelopen jaren heb ik veel kunnen leren. En ik heb gezien wat goed gaat en waar dingen beter kunnen. Ik ben ontzettend gemotiveerd om me de komende jaren in te zetten om de belangen te behartigen vanuit een liberale insteek.”

Overname

Ellen woont in Middelharnis en is in het dagelijks leven zelfstandig ondernemer. Sinds 2018 is ze raadslid voor de VVD op het eiland. Ze neemt het stokje over van collega Addy Rijerkerk. Die had eerder al aangegeven dat zij na deze raadsperiode niet meer beschikbaar is als lijsttrekker en raadslid. Sinds 2006 heeft zij deze functie vervuld in de gemeente Goedereede en sinds 2013 in de gemeente Goeree-Overflakkee.

Rijerkerk blijft tot de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 als fractievoorzitter in de raad. Maar ze wordt niet meer het gezicht van de volgende verkiezingen. “Na 15 jaar vind ik het tijd om het stokje door te geven aan een nieuwe generatie,” vertelt ze. “Ik ben blij met Ellen als opvolger en wens haar heel veel succes.”

De VVD Goeree-Overflakkee is Addy zeer erkentelijk voor de vele jaren die zij zich met energie en positiviteit heeft ingezet voor de partij.