RIVM meldt vandaag 36 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van woensdag 21 juli. Er is een aardige stijging te zien op het eiland.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland is er een mini-stijging te zien. In 24 uur tijd zijn er 6945 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 22 meer dan gisteren. Het zit daarmee ook weer boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 9460 besmettingen per dag. Op het eiland zijn er echter een stuk meer nieuwe besmettingen bijgekomen. In één dag tijd zijn er 36 nieuwe besmettingen gemeld, dat waren er gisteren 9. Dat zijn er dus 25 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde ligt voor vandaag op 17, daar zitten we dus ruim boven.

Tegenstrijdig 

Ondanks dat de daling van de besmettingen is ingezet, zijn de risiconiveaus van de veiligheidsregio’s wel verhoogd. Op dit moment geldt in bijna alle 23 veiligheidsregio’s het risiconiveau ‘zeer ernstig’. Alleen Zeeland en Drenthe staan op ‘ernstig’. De laagste twee niveaus gelden nergens meer. De risiconiveaus worden bepaald door het aantal positieve tests en ziekenhuisopnames.