Indrukwekkende tocht voor doodgereden politieagent

Foto: Rianneke van Bijloo

Op woensdag 7 juli kwam politieagent Arno de Korte (47) om het leven na een aanrijding door een vrachtwagen. Op vrijdag 16 juli werd hem op bijzondere manier de laatste eer bewezen.

Door Sam Fish 

Een 45-jarige vrachtwagenchauffeur uit Melissant zit vast voor de aanrijding. Hij zou al meer op zijn kerfstok hebben als het gaat om aanrijding. Zo heeft hij al eerder een motoragent ernstig verwond door een aanrijding en reed hij vorig jaar een 79-jarige fietser aan. Zij is aan haar verwondingen overleden. Op 22 juli besluit de rechter of het voorarrest van de verdachte met 90 dagen verlengd wordt.

Afscheid 

Arno kwam niet van Goeree-Overflakkee. Hij woonde in Capelle aan den IJssel. Toch was hij geen onbekende op het eiland. Hij gaf motorrijles bij de motorrijschool van Mike Damen uit Oude-Tonge. Er waren dus erg veel motorrijders op het eiland die Arno ook kenden. En dus werd er besloten hem ook op het eiland een laatste eer te bewijzen.

Het initiatief kwam vanuit rijschoolhouder Mike Damen die tevens een collega in blauw was van Arno. Het idee was om met een grote groep motorrijders over het eiland te rijden. Onderweg zouden ze langs de plekken komen waar Arno les gaf. En zo geschiedde. De start was vrijdag bij Hotel/Restaurant de Lely in Oude-Tonge. Daar werden de 115 motorrijders ontvangen met koffie en wat lekkers. Er werden zwarte linten uitgedeeld voor op de linker spiegel van de motor en al snel was het tijd om te gaan.

Route

Vanuit Oude-Tonge trok de stoet naar het parkeerterrein bij Hetty’s waar Arno in zes jaar tijd erg veel lessen heeft verzorgd. Er werd daar een minuut stilte gehouden om Arno te eren en er werden daarbij ook rode vuurwerkfakkels aangestoken. De motorrijders reden vervolgens langs een grote foto van Arno om daarna de weg te vervolgen. Die weg leidde uiteindelijk naar de grote parkeerplaats bij de Jonge Spartaan op het industrieterrein van Middelharnis. Ook daar gaf de agent vaak rijlessen aan beginnende motorrijders. En ook daar werd de stoet ontvangen met rode vuurwerkfakkels. Daar kregen de meerijdende motorrijders koffie en broodjes en konden ze live meekijken met de uitvaart in Capelle aan den IJssel.

Het was voor de 115 motorrijders een indrukwekkende tocht en een bijzonder afscheid. Een afscheid dat veel te vroeg is gekomen. De afscheidsrit kun je terugkijken in de video hieronder.