RIVM meldt ineens weer 14 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van woensdag 7 juli. Nu gaat het ook op het eiland weer fout.

Door Sam Fish

Voor heel Nederland zijn er in de afgelopen 24 uur 3688 nieuwe besmettingen gemeld. Een gigantische stijging, het zijn er namelijk 1435 meer dan gisteren. Toen werden er ook al 2253 besmettingen gemeld. Het wekelijks gemiddelde voor Nederland ligt voor vandaag op 1650, daar zitten we vandaag dus flink boven.

En hoewel Goeree-Overflakkee het er vergeleken met de rest van Nederland goed vanaf bracht, gaat het hier nu ook mis. In één dag tijd zijn er namelijk ineens weer 14 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland. Gisteren waren dat er nog 5 en eergisteren zelfs geen een! Ineens weer 14 erbij is dus een aardige stijging, het zit dan ook ruim boven het wekelijks gemiddeld. Dat staat voor Goeree-Overflakkee voor vandaag op 5 besmettingen per dag.

Spoedadvies OMT 

Het kabinet heeft bij het Outbreak Management Team (OMT) een spoedadvies aangevraagd. Ze willen weten of er iets moet veranderen nu de cijfers weer in een rap tempo oplopen. Het kabinet hoopt dan ook snel te horen of er nieuwe maatregelen nodig zijn. In een week tijd is het aantal wekelijkse besmettingen verdubbeld, zo bleek gisteren uit de weekcijfers. Als alles mee zit komt er morgen aan het einde van de middag een advies vanuit het OMT.